לא קשור לאסטרולוגיה, אבל הבתולות שבינינו ייהנו מהקטע הבא.
זה מאמר שכתבתי ופרסמתי בדף שלי בפייסבוק, ואני משתף אותו גם פה להנאתכם:
מדריך מקוצר לתזונה טובה
בואו נעשה קצת סדר בבלאגן.
מה מותר לאכול ומה לא, איפה עובר הגבול בין צום מיצים לבין סטייקים באמצע הלילה?
חשוב להתחיל ולומר שתזונה היא דבר אינדיבידואלי: תפריט מעולה לאדם אחד אינו בהכרח כל כך טוב לאחר.
עם זאת, ישנם מספר כללי זהב שמתאימים ונכונים לכולנו, ועל זאת המאמר שלפניכם.
מדוע צריך להקפיד כל כך על תזונה? למה לא לאכול מה שטעים, מתי שאנחנו רעבים, וכמה שבא לנו? בעיקרון ככה בדיוק צריך לאכול, אלא שמנגנון החיווי של הגוף שלנו לגבי מה טוב לנו קצת התקלקל. שנים על גבי שנים של צריכת מזונות שאינם טובים לגוף שלנו, שלא לומר מזיקים, טבעו בנו הרגלי תזונה רחוקים מאוד ממה שנכון ומתאים לנו. קחו את העובדה הזאת בצירוף הנטייה הבריאה והנכונה של הגוף ליצור הרגלי תזונה כמה שיותר קבועים, והרי מתקבל מתכון מנצח לאורח חיים שברבות השנים מתיש את הגוף ויוצר פתח למחלות אינספור.
מערכת העיכול שלנו אוהבת שגרה. הגוף אוהב לדעת מראש מה אנחנו הולכים להכניס לתוכו. זה יוצר עיכול יעיל וקל יותר, רוגע נפשי ותחושת יציבות. "שגעונות קולינריים" למיניהם יכולים לספק צריכים אחרים שלנו, אבל לא את צרכיה של מערכת העיכול.
אנו עשויים ממה שאנו אוכלים. כשם שדפוסי חשיבה ורגש מזינים את התודעה שלנו ויוצרים את המציאות הנפשית שלנו, כך המזון הפיזי יוצר את המציאות הגופנית שלנו. הבריאות שלנו אינה יכולה להיות נפרדת מאבני הבניין מהם אנו בונים את עצמנו. אבני בניין קלוקלות ייצרו מבנה רעוע, שברבות השנים יילך וייחלש. אבני בניין חזקות יעשו את ההיפך ויעזרו לנו לשמור על בריאות וחוסן גופני ונפשי.
אז איך מתחילים?
כאמור, מערכת העיכול אוהבת יציבות. לכן נשתדל לא לזעזע אותה יותר מדיי, גם לא בשינויים החיוביים שאנו רוצים ליישם. כדאי להתחיל כל פעם בצעד אחד או שניים שנראים לנו ברי ביצוע, וכשמרגישים מוכנים להמשיך הלאה, לבחון אפשרויות נוספות.
לפני שנתחיל לדבר על מה לאכול, כדאי להקדים ולדבר על איך לאכול:
אכילה היא פעולה שיש לתת לה תשומת לב ולהשקיע בה זמן ואנרגיה.
לכן מומלץ:
לאכול לאט, ברוגע, וללא הסחות דעת. לא רק הגוף שלנו נהנה מהאוכל, אלא גם הנפש. תחושת הסיפוק מהאוכל קשורה לאופן שבו אנחנו אוכלים. כשאנו אוכלים לאט וברוגע וללא הסחות דעת כמו קריאת עיתון, גלישה במחשב או שיחה בטלפון, העיכול הפיזי כמו גם הסיפוק המנטלי מהאוכל עולים לאין שיעור.
ללעוס היטב את האוכל. זוהי פעולה שהרבה מאוד אנשים "שוכחים". לפעולת הלעיסה תפקיד חשוב בתחילת העיכול של המזון. כשאנו מדלגים על הלעיסה, או מקצרים אותה, אנו מעמיסים על הקיבה שלנו, שצריכה לעשות את מה שהפה שלנו שכח לעשות. דבר זה מכביד על העיכול והופך אותו לפחות אפקטיבי. אני מוצא שלעיסה נאותה גם
מסייעת רבות ביישום הסעיף הקודם. תוך כדי לעיסה אנחנו מתחברים להיותנו "אוכלים", ומתרכזים בפעולת האכילה, אנו נכנסים למצב תודעתי יותר מרוכז, ולמעשה נרגעים. כך העיכול הופך ליותר אפקטיבי.
שעות האכילה גם הן נושא חשוב וכאוב אצל חלקנו. מערכת העיכול לא אמורה לפעול בשעות הלילה! הלילה הוא זמן המנוחה של הגוף והנפש. ארוחה לפני השינה מאלצת את מערכת העיכול להתמודד עם העומס שהטלנו עליה וכך נמנעת ממנה המנוחה שהיא זקוקה לה. תופעות הלוואי של אכילת לילה הן שינה פחות איכותית, קימה בבוקר עם תחושת מלאות וכבדות וחוסר תיאבון – דבר שמונע מאיתנו לאכול ארוחת בוקר וכך מתחילים יום חדש על רגל שמאל, אכילת מתוקים בלילה מאלצת את הלבלב להפריש אינסולין בשעות שהוא אמור לנוח, דבר שעלול עם הזמן לגרום לבעיות במשק הסוכר, ועוד כהנה צרות שאין לנו עניין בהן. חשוב לסיים לאכול בשעת ערב סבירה, ולא לאכול מספר שעות לפני השינה. חשוב גם להמנע מהקיצוניות השנייה: שינה במצב רעב גם היא אינה מומלצת. במידה ורעבים מאוד בלילה אפשר לאכול משהו קל, אך עדיף לתכנן את סדר היום כך שנאכל ארוחה משביעה מספר שעות לפני השינה.
רבות נכתב ונאמר על מוצרי חלב. לא ארחיב כאן מפאת קוצר היריעה, אך נמצא שמוצרי חלב מחוללים לגוף אי אלו צרות לא סימפטיות כלל וכלל. המעוניינים להרחיב מוזמנים לעיין בספרים "שוטי החלב" של אריה אבני, ו"מחקר סין" של קולין ותומאס קמפבל, הדן בתזונה מן החי לרבות מוצרי חלב. למרות שתעשיית החלב מנסה לשכנע אותנו בצורה מרשימה אודות חיוניותם של מוצרי החלב לבריאותנו, זהו בלוף מופרך מכל יסוד. צריכת החלב האידאלית לבני אדם בוגרים היא 0%. ישנן דרכים רבות אחרות לסיפוק צרכי הגוף, שאינן גוררות בריחת סידן ומחלות אוטו-אימוניות, שהן בונוס מפוקפק שאנו מקבלים יחד עם מוצרי החלב. המכשלה הגדולה בדרך לגמילה ממוצרי חלב היא הנגישות הרבה שלהם בשוק והשכיחות שלהם בקרב האוכולוסיה, כמו גם העובדה שגדלנו על תפריט עשיר בחלב, וסביר להניח שאנשים רבים סביבנו צורכים אותם על בסיס קבוע. קשה? כן, אפשרי – בהחלט, והתגמול על מאמץ קטן זה עולה בגדול על ההפסד שבאי הנוחות הכרוכה בו.
טיפ קליל לסיום, הוא בנושא כמות האוכל: רובנו סובלים מתפריט עשיר מדיי בחלבונים. אולי אינסטינקט ההשרדות הקולקטיבי מניע אותנו לאכול הרבה ולנצל את השפע הקיים סביבנו, אך למעשה אין צורך בכך. עדיף לאכול חכם וקצת מאשר הרבה ולא כל כך חכם. אכילה מרובה מתישה את מערכות העיכול והפינוי של הגוף ומפנה את משאביו לתהליכים אלו, במקום שאותה אנרגיה תהיה זמינה לנו בפעולות החיים האחרות. נסו לאכול בארוחות קטנות ולהפסיק לאכול לפני שמגיעים לתחושת שובע ומלאות. הגוף שלכם יודה לכם ואתם תודו לו בחזרה כשתרגישו את רמת האנרגיה הגבוהה שתהיה לכם לאחר הארוחה. אנו אמורים להרגיש אנרגטיים וחיוניים אחרי האוכל, ולא מותשים כמו לאחר פעילות גופנית מאומצת. אחת הסיבות לאכילה מוגזמת או מתוקה מדיי היא מילוי צרכים רגשיים. לא קל לעשות את העבודה הנדרשת פה כדי להפריד בין השניים, משום שלאוכל יש זיקה רגשית אצל כולנו. עם זאת,
ההשקעה משתלמת.
זוהי רשימה מכובדת ולא פשוטה ליצירת שינוי מהותי באורח החיים שלנו, אך כפי שהצעתי בתחילת המאמר, מומלץ לבצע את השינויים בהדרגה ותוך תשומת לב לכיצד אנו מגיבים לשינויים. עם הזמן הגוף שלנו יפתח בחזרה את
הרגישות הטבעית שלו למזונות השונים, וכבר לא נוכל לאכול את אותם דברים שהזיקו לנו בעבר, או לפחות לא באותו מינון. אם אנו רוצים להיטיב עם עצמנו, עלינו לקחת אחריות אישית על חיינו ולחיות מתוך מודעות ובחירה – האם אני מוכן לעשות את מה שיעשה לי טוב בטווח הארוך, או שאני מסתפק בסיפוק מיידי?
בהצלחה לכולנו
:-)
.
.
יופי של מאמר, יגאל.
בא בזמן.
אנחנו עשויים גם מהאוכל שאנו אוכלים וגם מהרשמים שאנו קולטים,
שהם מזון לנפש ולרוח.
לכן, לראות סרטי אימה ופחד או סתם סרטים זולים וקלוקלים או לשבת בשיחה שבה מדברים שטויות חסרות ערך,
או להקשיב למרמוריו והאשמותיו של ידיד שמשתמש בנו כפח אשפה לאוזלת היד שלו -
כל אלה מרוקנים אותנו ומחלישים אותנו
בדיוק כמו
שלהקשיב לשיחה רוחנית, לקרוא ספר על רמה, לראות סרט עדין או מרומם, לדבר דברי אהבה,
להקשיב לדברי חוכמה, לשמוע מוסיקה איכותית או לראות הצגה טובה
בונה אותנו באותה מידה כמו אוכל טוב.
yigal אומר:
רבות נכתב ונאמר על מוצרי חלב. לא ארחיב כאן מפאת קוצר היריעה, אך נמצא שמוצרי חלב מחוללים לגוף אי אלו צרות לא סימפטיות כלל וכלל. המעוניינים להרחיב מוזמנים לעיין בספרים "שוטי החלב" של אריה אבני, ו"מחקר סין" של קולין ותומאס קמפבל, הדן בתזונה מן החי לרבות מוצרי חלב. למרות שתעשיית החלב מנסה לשכנע אותנו בצורה מרשימה אודות חיוניותם של מוצרי החלב לבריאותנו, זהו בלוף מופרך מכל יסוד. צריכת החלב האידאלית לבני אדם בוגרים היא 0%. ישנן דרכים רבות אחרות לסיפוק צרכי הגוף, שאינן גוררות בריחת סידן ומחלות אוטו-אימוניות, שהן בונוס מפוקפק שאנו מקבלים יחד עם מוצרי החלב. המכשלה הגדולה בדרך לגמילה ממוצרי חלב היא הנגישות הרבה שלהם בשוק והשכיחות שלהם בקרב האוכולוסיה, כמו גם העובדה שגדלנו על תפריט עשיר בחלב, וסביר להניח שאנשים רבים סביבנו צורכים אותם על בסיס קבוע. קשה? כן, אפשרי – בהחלט, והתגמול על מאמץ קטן זה עולה בגדול על ההפסד שבאי הנוחות הכרוכה בו.
היי לכולם (-:,
יפה כתבת יגאל.
לגבי מוצרי החלב, קראתי לא מעט אודות העניין, בעיקר דברים פרי עטו של ד"ר אבני... נושא שמעטים כלל מבינים כמה הוא מלא בהטעייה, אומרים לנו שתשתה חלב תרוויח סידן... אך הסידן בורח וזו עובדה!(ותודה למועצת החלב על עוד קמפיין לקראת שבועות).
מסתבר שרוב היצורים החיים נמנעים מלגעת בחלב, אני לא יודע האם צריך להימנע באופן גורף, אבל אישית אני בוחר לצמצם את כמות מוצרי החלב, אותם אני צורך.
אגב, אחלה פוסט... אהבתי(הירח בתולה, בטח אהב יותר) (-:
"ככל שאני לומד יותר, אני מבין כמה מעט אני יודע"
יגאל,
ממש אהבתי מה שכתבת.
בעקרון אני חושבת שאנשים בימינו אוכלים רק כי אוכל הפך להיות חלק מהשגרה ואוכל הרבה פעמים הוא סתם משהו להכניס לפה גם אם לא באמת רעבים.
זה בעיקר קורה כשנמצאים בעבודה למשל או בבית כשממש משעמם.
במצבים כאלה אנשים פשוט פותחים את המקרר ולוקחים את הדבר הנגיש והמהיר ביותר לפה (בדרך כלל דברים לא מזינים בכלל ועתירים בקלוריות ריקות).
אני אתייחס קצת למה שכתבת:
כמו שציינת אנחנו בעצם בנויים ממה שאנחנו אוכלים ואני מאוד מסכימה איתך.
לא סתם היצורים על פני כדור הארץ נקראים אורגניזמים.
אורגניזם מהמילה אורגני (תרכובת אורגנית מורכבת בדרך כלל מפחמן,חמצן ומימן) ואפשר להגיד שגם גוף האדם ברובו מורכב מהתרכובות האלו בדרך זו או אחרת (עם תוספות של יסודות אחרים אבל זה העיקר).
לפי העקרון הזה בעצם האוכל שלנו צריך להיות מבוסס על דברים טבעיים יותר ופחות על תוספי מזון או חומרים משמרים כאלה ואחרים,צבעי מאכל וכו'.
חשוב להתייחס ולהגיד שכל התוספים האלה לא תמיד מזוהים על ידי הקולטנים שבתאים או על ידי האנזימים שמפרקים את המזון ומה שקורה זה שפשוט החומר לא מתפרק בכלל או מתפרק באופן חלקי.
מעבר לזה-חשוב גם לאכול בצורה מאוזנת מבחינת שלושת האבות (פחמימות,שומנים וחלבונים).
אני לא חושבת שיש שעות מוגדרות שאפשר לאכול בהם כי פשוט צריך לאכול כשמרגישים באמת רעב ולא כי החבר בדיוק אוכל או שתמיד אוכלים בשעה חמש וחצי.
בנוגע למוצרי חלב-אני מסכימה עם מה שכתבת ואני רק אציין משהו אחד.
יש חשיבות לאכילת מוצרי חלב מצד אחד מהבחינה הזו שיש צורך בחלבונים וסידן אבל מצד שני הסידן שמקבלים ממוצרי החלב לא טבעיים.
אנחנו היצור היחידי על פני כדור הארץ שממשיך לצרוך מוצרי חלב מעבר לגיל היניקה.
חלב הפרה לא מתאים באופן מלא לאדם כי מן הסתם הפרה היא לא האמא הביולוגית של האדם אז אולי הרכב החלב יחסית דומה אבל עדיין זה לא מתאים במדויק.
מעבר לזה יש תוספים רבים שמוספים לחלב כמו מים או סיליקון שהם לא בדיוק תורמים.
תוספת קטנה שכדאי שתדעו-ספיגה טובה של סידן מתבצעת בדרך כלל עם אחוזי שומן גבוהים יותר.
נניח עדיף לאכול גבינה שמנה יותר כי אז הסידן ייספג בדרך טובה ביותר.
לאנשים שמעוניינים לקבל סידן בדרכים טובות יותר,בריאות יותר ואולי גם מגוונות יותר אז בטחינה יש המון סידן למשל.
אני חושבת שכדאי להדגיש שבמציאות של היום האכילה הפכה להיות חלק מהשגרה שלנו והרבה לא חושבים יותר מדי על מה נכנס לגוף שלהם ולא מסתכלים באריזות ובודקים מה הולך שם.
אז באמת כדאי להסתכל מה נכנס ולהקפיד לא לצרוך מוצרים שיש בהם כל מיני תוספים מסוכנים כמו צבעי מאכל אדומים או צהובים,מונוסודיום גלוטמט,נתרן וכו'.
אני חושבת שכתבתי כבר יותר מדי ואולי להרבה אנשים זה רק יצר בלבול או שזה היה קצת להיכנס לעומק.
האשכול הזה מרתק. ממש לפני זמן קצר הפסקתי לצרוך מוצרי חלב ואני שמחה לגלות שיש עוד מי שחושב כמוני. בכלל, נושא התזונה מעסיק אותי בזמן האחרון. שיניתי את התזונה שלי ליותר בריאה ולראשונה בחיים התחלתי להרגיש מה טוב לגוף שלי ומה לא. לראשונה בחיים אני מרגישה בריאה נפשית וגופנית. בהחלט יש קשר בין מצב הגוף למצב הנפש. עכשיו אני יודעת את זה בוודאות. הכול מתחיל באוכל. ונגמר גבוה ברוח אלוהית.
A woman's gentle heart
היי חבר'ה שמח שקראתם ואהבתם.
מגי, מסכים איתם בהחלט, זו הסיבה שמזמן הפסקתי לצפות בסרטי אימה ושאר זוועות שמכניסות לנפש אלימות פחד וכדומה.
ניסחת במילים מחשבה שמסתובבת לי בראש הרבה זמן.
קפה - תודה איזה יופי שעשית שינוי שגורם לך להרגיש יותר טוב.
חן - תודה על הפידבק, מסכים איתך מאוד שאוכל נהיה עניין שבשגרה, ודבר שעושים בהיסח דעת וללא מחשבה מיוחדת ולא טוב שכך. לגבי החלב, שני דברים שצריך לדעת הם שחלב גורם לרמת חומציות גבוהה בגוף, מה שמעודד את הגוף לפרק סידן מהעצמות כדי לסתור את החומציות הזאת, וכך אנו לכאורה מכניסים לגוף סידן אך בעצם מאבדים; דבר שני הוא שחלב רווי בשברי דנ"א של חיידקים שמעוררים בגוף תגובה חיסונית ולכן שלל מחלות אוטו-אימוניות נגרמות כתוצאה מצריכת חלב, לרבות העובדה שחלב פרה אינו מתאים למערכת העיכול האנושית. אמנם חלבון של חלב צאן יותר קל לעיכול, אך גם הוא מעורר תגובה חיסונית מהטעם שהוזכר לעיל.
מקסימום משתמשים שהתחברו במקביל: 1400
כרגע און-ליין:
15 אורחים
כרגע נמצאים בעמוד זה:
1 אורחים
המשתמשים המובחרים:
ara33: 3782
Morgan: 2498
יגאל: 2253
Lee: 1963
kafe: 1288
mares_nest: 1268
סטטיסטיקות של המשתמש:
אורחים שכתבו: 174
מספר חברים: 333
מאשרים: 2
מנהלים: 1
סטטיסטיקות של הפורום:
קבוצות:1
פורומים:1
שרשורים:5232
תגובות:55924
המשתמשים שנרשמו לאחרונה:
shemesh, danielle12, SARA, shirel687@gmail.com, ofra, yoa64מאשרים:מגי אדם: 12677, alina: 1832
מנהלים:אורי אדם: 38