Topic RSSאלי -
לא חשבתי להעלות את השיחה הזאת כי זה נורא ארוך, אבל אמרת שיש לך אותה במפה,
אז אני בכל זאת מעלה כי מעניינת אותי מאד חוות דעתך על מה שכתבתי.
וגם את, ג'סיקה. אם אני לא טועה, גם לך יש שמש-ירח ב-135
הנה: 135 שמש-ירח-אופק
סֶס-קווָקוורְדְרֵייט, שהיא מאד לא פשוטה לבטא אותה, היא גם זוית לא פשוטה לחיות אותה.
זוית הבאה אחרי ה-120 (הטריין), ותפקידה ללמד לאדם צניעות ולהוריד אותו למידה הנכונה שלו ואף למטה מזה,
על מנת שיוכל להמשיך להתפתח, להמשיך להתבונן בעצמו ולעבוד על עצמו.
זוית העלולה לגרום, במיוחד אצל אדם לא מודע, להתעללויות של הורים או הזנחה,
או לחילופין, יחסים קשים ומכוערים בין ההורים לבין עצמם, ובמיוחד כשמדובר
בשמש-ירח בזוית זו. הורים שלא נפרדים, אך מעליבים זה את זה לעיני הילד ולעיתים אף גרוע מזה.

לעיתים הכל בסדר מסביב, אך האדם חש אכזבה עמוקה מעצמו, מארצו וממשפחתו,
ולא אחת יהיו בו חוסר אמון וחוסר ביטחון עמוק.
זוית של 135 מעלות אינה חייבת להיות דרמטית כל כך – אם האדם הוא מטבעו צנוע,
דורש מעצמו התפתחות ומודעות ואינו לוקח את עצמו ברצינות יתירה.
לעיתים תהיה אי-נוחות לגבי עצמו הקשורה במראה החיצוני או בעיה בולטת באופי,
כמו ביישנות או חרדה חברתית ורצון להיחבא. בכל מקרה, קשה לאדם זה לקבל את עצמו
מסיבה זו או אחרת – ודבר זה פועל כמנוף מקַדם התפתחות.
![]()
יש לזכור כי עניינה של ה-135 הוא להכין אותנו לשלב הקשה, הסבוך והתובעני יותר של ה-150,
כפי שנאמר לעיל, ולכן ניתן לקצר ולרכך את התהליך אם מבינים את דרישותיה.
°135 תצביע לעיתים על אדם בלתי זהיר, פועל בחיפזון הנובע מביטחון יתר, ומושך צרות מבלי משים.
צרות המאלצות אותו לפתח יתר התבוננות ותהייה על עצמו, ובמיוחד כשמדובר בזוית זו בין האופק לירח.
יש לזכור כי כל זוית שהיא בין שמש, ירח ואופק עוסקת בבניית העצמי.
עם 135 לא נדרש להגיע דווקא להישגים או לאופי מוגדר או מובהק, אלא יותר להתחיל לשאול
שאלות ביקורתיות של מה אני, איפה אני מגזים, למה ואיפה.
התעוררות השאלות הללו היא שתוביל את האדם לכיוון הנכון לו.
*
קשה שלא להתייחס לקשר הבולט אשר בין זוית 135 וזוית 45,
היוצרות ביחד 180 (חיפוש איזון). שתי הזויות הללו משלימות זו את זו, ויחד עם זאת,
שונות לחלוטין במקורן. למרות שהתוצאה והביטוי שלהן בשטח דומה הרבה פעמים,
הרי שהמטרות שלהן שונות.
°45 שמש-ירח-אופק היא זוית הדורשת עבודה, חיפוש כיוון, לאן וסביב מה עלי לבנות את אישיותי.
כיצד להשתמש בכשרונות שיש בי, לאן לקחת את הכוח שיש בי…
כל החוסרים, אי שביעות הרצון, החששות או האומץ המפתיע – מעוררים את האדם להתחיל
להעלות תהיות לגבי מה נכון לו וסביב מה עליו לבנות את אישיותו.
לעומת זאת °135, שגם היא מראה חוסרים, אי-שביעות רצון, ספיקות, חששות ותגובות מפתיעות
בעוצמתן – מבקשת משהו שונה מהאדם.
135 מבקשת מהאדם לנקות את המיותר מתכונות שכבר גיבש בתוכו. לוותר ולעזוב את אותם
חלקים שבו כבר עברו את הגבול, הוגזמו או נמאסו, או פשוט אינם תואמים יותר את מהלך
ההתפתחות הנכון לאישיותו. לסלק מה שכבר פנה ריחו ואינו נחוץ יותר.
45 שמש-ירח-אופק שואלת מה נכון לאישיותי, מה להכניס לתוכה, ומעודדת אומץ להתנסות בדברים,
לחפש דברים ולפתח חשיבה מקדימה.
לעומתה 135 שמש-ירח אופק שואלת מה לסלק מתוך האישיות הקיימת ומה להותיר, איך לנקות,
לשפר או לשכלל את מה שכבר קיים. מה מיותר.
כאמור, לעיל, 45 שמש-ירח-אופק זה בוסר, צריך לחפש מה להכניס בה. 135 שמש-ירח-אופק זה בשל מדי,
צריך להוציא מה שמיותר, לנקות מה שמפריע או מוגזם או לא נכון.
45 אומרת להעיז יותר - 135 אומרת להעיז פחות. ושתיהן פועלות טוב יותר
כשבאדם יש פחות ביטחון עצמי ויותר נכונות להקשבה. (2-3 אורב)

0:29
אני זוכר את עצמי בגיל 4-5 עומד מול המראה, מסתכל על עצמי ואומר "אני אלי"? כלומר, זה באמת אני? מין תחושת השתאות כזאת כאילו אני לא בטוח מי זה הילד שנשקף לי מהמראה. מין תחושה כאילו לבשתי בגד של מישהו אחר וקשה לי לזהות את עצמי דרכו.
אני מניח שזה קשור לאותו חוסר שביעות רצון או קבלה עצמית שדיברת עליו. רוב מה שדיברת עליו נשמע מוכר, כולל אותו חוסר ביטחון עצמי שהוא בשבילי סוג של פצע, ואני מניח שכירון שבבית 5 רק מחריף את העניין. יש לי מין דיסוננס בין הערכה עצמית גבוהה לבין ביטחון עצמי נמוך, והפער הזה יכול לפעמים להטריף אותי.
16:07
01/3/11
Offlineאני זכיתי לקבל 135 בין הירח לאופק ובין הירח לפלוטו. בנוסף השמש ב45 לאופק ופלוטו . הירח והשמש סוגרים בדיוק 180.
אנסה לנתח את עצמי בעצמי :
האישיות שלי מבקשת לחפש את האיזון בין השמש לירח (180)- בין המוחצנות למופנמות ,בין לתת לדברים פשוט להגיע אלי ולשמוח על מה שבא לבין לבחור ולרצות באופן ברור , לכוון את הרצון שלי ליעד מוגדר. האופק במאזניים נותן עוד עדות לאותו חיפוש ואפילו כמיהה לאיזון, פלוטו על אותה נקודה מבקש גם להכריע.
שתי הזויות הקטנות מרמזות על הדרך לאותו איזון - 135 פלוטו/אופק -ירח מבקש להצניע ולוותר על הדרמה הרגשית- יש בך די והותר יכולת אמפטית (ירח דגים) והבנה של התנהלות העניינים מתחת לפני השטח(ירח פלוטו) עלי להניח לאותם יכולות ולהרפות מהן ולהפעיל את השמש בבתולה .. שבזוית 45 לפלוטו/אופק. עלי להעיז יותר בהגשמת הרצונות שלי , להחצין את עצמי עם כל הקושי והביקורת העצמית של שמש בתולה והמשברים שפלוטו מביא בדרך (45). בכדי ליצור איזון בר קיימא בתוכי עלי לחזק את השמש ולהחריש את ה"סחטנות" הרגשית שמפעפעת בירח דגים.
פחות לתת במה להרגשה ויותר לעשייה והגשמה .זה נשמע פשוט אולי .. לפעמים אני מרגיש שהירח הזה מפיל אותי וכאילו "מנשל" ממני את הזכות לרצות ולחתור לעבר משהו ...
עקב בצד אגודל... אין דרך אחרת
22:49
23/10/10
Offlineהיי אסטבן, התחושה שעולה לי מהמפה שלך היא תנועה מהסובייקטיבי - האישי והרגשי, אל המעשי, הביקורתי, המדוייק, ההחלטי, המבצע. והיות ותנועה כזאת לא מתרחשת בין רגע וגם לא בגלגול אחד, נדרש ממך למצוא איזון בנושא הזה והדרישה הזאת מגולמת במיטבה בזוית 180 שבין הירח בדגים-5 שהוא סופר סובייקטיבי, לבין השמש צמודת מרקורי בבתולה-11 שהיא סופר אובייקטיבית.
1 Guest(s)
Log In
Register