ציר 5-11, אש-אויר, פיקס, זכרי. קשור ביחיד וחברה, יצירתיות, כבוד, רצון, ביטוי אישי. בציר זה מושלם האגו. מופיעה בעולם ברייה בעלת צביון וסגנון מוגדר, בטוחה בלגיטימיות שלה. ציר המבדיל בין אדם לאדם מבחינה מהותית. מסמל את הנקודה הגבוהה ביותר אליה יכול אדם להגיע כאינדיבידואל נפרד, כפרט בעל משמעות ותכלית.
מוריס פרננדס אומר עליו: "ציר אריה-דלי קשור להגשמה עצמית, למימוש האגו וחיבור לניצוץ המקורי שלי. היכולת להבין שאני, כיחידה עצמאית, ממלא חלק ייחודי בבריאה ויש לי הכוח לברוא וליצור."
כדי להבין את הציר החמישי עלינו לקבל תחילה את נחיצות האגו. בכל לימוד רוחני מודרני, דבר ראשון אנו שומעים שעלינו לוותר על האגו על מנת לזכות בגאולה. אך בדרך כלל איש אינו טורח לספר לנו כי לפני שנוותר על האגו, יהיה עלינו לרכוש אותו תחילה. לפני שנמסמס את עצמנו בתוך אלוהות אינסופית, יהיה עלינו להגיש לה משהו. בטרם נשוב להיות חלק מהוויה כוללת, יהיה עלינו להיות קודם כל הוויה מוגדרת.
בנייה זו, הוויה ייחודית זו, היא עניינו של הציר החמישי. סדר הגלגל הוא מקודש וחכם. מבלי להגיע קודם כל לשלֵמות האני, לא יהיה בנו דבר שיוכל אחר כך לתת עצמו לשירות הנעלה הנדרש בציר השישי. האגו הוא המודעות הנפרדת שלנו. בלי האגו אנחנו יצורים לא מודעים, לא משתתפים, לא תורמים שום דבר משל עצמנו. האגוֹ דומה לאגוֹז: צורה מובהקת, קשיחה, סגורה, איתנה, מכילה בתוכה שפע ותוכן עשיר. בזכות האגו ועם האגו אדם משאיר בעולם טביעת אצבע בלתי חוזרת, לוקח חלק בבריאה. עושה משהו ייחודי עם עצמו. מגן על עצמו, מבטא את עצמו. רואה את העולם בדרך משלו.
לא לשווא ציר זה קשור בראייה. דלי מדבר על יכולת הראייה שבמוח ואריה על העיניים הפיסיות. בנוסף לכך דלי מדבר על יכולת לראות דרך הזמנים, ראייה שיש בה מטעם של נבואה. ואילו אריה מדבר על היכולת לראות בכלל, וגם לראות את עצמי מול העולם.
העיקרון היצירתי
בציר שור-עקרב (הפיקס הקודם) בנינו ערך עצמי – באריה-דלי כבר קיימת הערכה עצמית שלֵווה. אריה כולו גאווה ומלכותיות, ודלי אצילות ואליטיזם אמנם נכון שלא כל מי שציר זה מודגש במפה שלו יפגין דווקא אצילות וכבוד, אולם מבחינה רעיונית מזלות אלה מסמלים 'דם כחול'. מסמלים את זה השלם עם עצמו כפי שהוא.
מתוך הערכה עצמית זו נובע הכוח ליצור. האמון שיש לי משהו מיוחד ואחר משלי, אותו ארצה להביא לעולם. אריה מייצג אישיות לגיטימית, מודעת לעצמה מבקשת להשאיר חותמה בעולם. דלי הוא כבר מעבר לאישיות. מייצג את האני העליון, את המקום השׂגיא שבנו. מסמל נצנוצי גאונות, הבנה וראייה אחרת, השראה עליונה, ניצוץ ייחודי. אריה מונחה על ידי עצמו וכוח הרצון שבו – דלי קשור בהנחיה נעלָה וערכים גבוהים שבו.
אש-אויר, שניהם זכריים, מדברים מראשיתם על להביא משהו חדש, לַפְּרט ולכלל. טלה-מאזניים היו בעניין של
פריצת דרך וחיפוש הכיוון. קשת-תאומים היו בעניין של הגדרת האמת, אמת אישית מול מה שהתקבל בחברה כאמת. ואילו באריה-דלי כבר קיימים שלֵמות וגיבוש והשאלה עכשיו היא מה אני מביא לשולחן, במה תתבטא הייחודיות שלי. מה אשאיר אחרי.
טלה-מאזניים רצו לנצח ביחד. קשת-תאומים ניסו להבין ביחד. אריה-דלי מבקשים ליצור ביחד.
אריה הוא שמש, דלי – ריבוא כוכבים. השמש והכוכבים זוהרים בשמיים ומאירים אותם באור יקרות. אולם השמש והכוכבים אינם שייכים רק לאנשים שהם דלי ואריה. לכל אדם שמש במפה ולכל אדם אוראנוס. לכל אדם פתוחה ההזדמנות להאיר באורו המיוחד ולתת לעולם יצירה ייחודית משל עצמו. אבל מי שהציר החמישי מרכזי במפה שלו יצטרך להשקיע יותר. יצטרך לפתח אמון במיוחדות שלו. בלי זה, בלי האמון שמה שיש לו להביא ראוי לתשומת לבו של העולם, לא תוכל להתבטא היצירתיות שבו.
יחיד וקבוצה
עם ציר זה במפה שלו אדם מחפש איזון בין האני המפואר שלו לבין מקומו כאחד בין שווים. כאן רואים עד כמה כל יחיד הוא עולם ומלואו – אך בה בעת הוא גם פירור קטן ואנונימי, פירור זעיר שבזכותו העולם כולו קצת שונה, התוצאה הכללית קצת שונה. כל יחיד הוא תא זעיר בגופה העצום של האנושות, התורם את תרומתו הייחודית לגוף השלם.
אריה הוא קריסטל אחד, נפרד, גדול ונאה. דלי הוא מושבת קריסטלים המאפשרת לכל קריסטל שבה לצמוח לכיוונו הוא, כאשר למושבה כולה משמעות מיוחדת משל עצמה. אדם שהציר החמישי מודגש אצלו בא למצוא את מקומו בתוך הקבוצה כאחד בין שווים, מבלי לבטל את הערך האישי שלו. להיפך. היותו חלק מקבוצה נבחרת, התואמת את איכותו והאידיאלים שלו – דווקא היא שמדגישה את ייחודו. מעודדת אותו לפגוש את מהותו המדוייקת.
הנה כך דלי, שיש לו את אריה ממול כל הזמן, מבין לחלוטין עד כמה כל יחיד הוא חשוב, אבל באותה נשימה הוא רואה איך כולם ביחד יוצרים גוף גדול המורכב מפרטים שכולם נאמנים לדרך אחת, כאשר הקבוצה מכפילה ומשלשת את ייחודיותו של האחד. מדגישה את אותה ייחודיות, דווקא משום שהיא חוזרת בכל החברים שבאותה קבוצה.
כיצד אריה ודלי משלימים זה את זה?
אריה רואה את העולם כולו ביחס לעצמו ואוהב את החיים מלבו, בעוד דלי, יותר מכל המזלות, רואה דברים באובייקטיביות וללא מעורבות. אריה זקוק לתשואות והוא נחמד, כריזמטי ומקובל. דלי מתגייס למען החריג, הדחוי והיוצא דופן, ולא איכפת לו אם זה נחמד ומקובל או מה אחרים חושבים על כך. אריה מבסס את הלגיטימיות של היחיד – דלי רואה את הלגיטימיות של כולם. אריה במרכז – דלי בשוליים. אריה הוא הצגת-יחיד, דלי הוא ארגון-למען. זה מנהיג את הקונצנזוס וזה תוקף את הקונצנזוס, שואל "למה? מי אמר?" ומציע דרך אלטרנטיבית.
אריה מזכיר לדלי לצאת מן האנונימיות ומהתעסקות ברעיונות תלושים ומהפיכות דווקאיות. לרדת מהעץ ולהתחבר לדחף אישי, רצון אישי. להתחבר לרגע, לתת מקום לתשוקה, התלהבות, חוויה ראשונית. להתחבר לחיים ללא התניות. אבל אז מסתובב אליו הדלי ממרום תבונתו ומזכיר לאריה המלכותי כי היחיד תלוי במכלול וטובת החברה היא, בסופו של דבר, טובת היחיד.
כאשר הציר אינו מאוזן
עלולים להיראות יהירות ריקה ושחצנות, אגואיסטיות וחוסר פרופורציה, ציפיות מוגזמות מעצמו ומהחברה, רעיונות מטורפים, בזבוז משאבים ובזבוז זמן, זלזול בכולם וכל דבר. אדם המדבר גבוהה גבוהה אך אינו מגשים את הפוטנציאל וההבטחה שבו ושום דבר אינו מספיק טוב בשבילו.
כאשר ציר זה מאוזן יפה
נראה אדם יצירתי, אצילי, נקי, ברור. מיוחד לעצמו ומשתלב בחברה הנכונה עבורו. מקורי ובעל אופי, ונשאר בזכרון הבריות בשל ייחודיותו ותרומתו החשובה לכלל. מאופק ומאמין בדרכו ובאידיאל המנחה אותו. שלם עם עצמו ומכבד את זולתו. אדם שהגיע למיזוג ואחדות בתוך עצמו, יודע מי הוא ועוזר לאחרים למצוא את מי שהם.
(לומדים אסטרולוגיה גלגל המזלות, פרק 5, מתוך ששת הצירים, עמודים 67-100)