Avatar

שלום אורח, באפשרותך להירשם או להתחבר

sp_LogInOut התחברות sp_Registration הרשמה

הרשמה | איבדת את הסיסמה?
חיפוש מתקדם

— באיזה פורומים —




— Match —





— אפשרויות פורום —





יש להקליד מילת חיפוש באורך של 3 עד 84 אותיות.

sp_Feed עדכוני RSS לשרשור sp_TopicIcon
מבנים של זויות
Avatar
מגי אדם
מאשר
Members

Moderators
04/12/22 - 13:35
חבר מאז: 10/10/10
תגובות בפורום: 12163
sp_UserOnlineSmall און-ליין

קטע אקראי מתוך הספר.

פרק 3  

מבנים של זויות

 בדומה למבנים של מפה[1] גם מבנים של זויות נותנים הרבה מידע במעט מאמץ. בולטים לעין, משפיעים בעוצמה, ולכן שווה להשקיע את הזמן הדרוש על מנת ללמוד אותם. העניין עם מבנה הוא שאי אפשר להתעלם ממנו. אם מזוית יחידה אדם יכול להתעלם, להכחיש, לסגת – ממבנה אינו יכול, משום הכוח המאוחד שבו. כמו כן כדאי לזכור שמבנה אינו מבטל את הפרשנות הנפרדת לכל זוית, אבל מגדיר תפקיד משמעותי נוסף לכל כוכב, בהתאם למיקום של אותו כוכב בתוך המבנה. 

 

כיצד נוצר מבנה? כללים הכרחיים לקבלת מבנה תקף:
  • מבנה נוצר מזויות ראשיות בלבד, לא משניות. (זוית ראשית מקבלת את משמעותה ממבנה הגלגל. זוית משנית מקבלת את משמעותה מהכוכבים ואינה קשורה בארכיטיפים. לכן אינה יכולה לקחת חלק במבנה).
  • מבנה חייב להכיל כמה זויות הנסגרות ביניהן, ועליו להכיל בתוכו לכל הפחות שתי זויות מאותו סוג (כלומר מינימום שתי זויות של 120 או של 60, שתיים של 30 או של 150, שתי 90 או שתי 180). שתיים או יותר. כמה זויות בודדות שכל אחת מסוג שונה אינן יוצרות מבנה ואפילו הן סגורות ביניהן.
  • מבנה נוצר מכוכבים ופלנטות בלבד ולא שום גורם אסטרולוגי אחר. נקודת מזל – לא. ראש וזנב דרקון – לא. אסטרואידים – לא, אף לא אחד מהם. נקודות אנגולריות שאינן אופק (כלומר Mc, Ic, Dc) – לא. כל אלה אינם מהווים צלע במבנה. לעומת זאת האופק (Asc) – כן. מאחר ומבנה בנוי כוכבים ופלנטות והאופק מייצג מיקום של כוכב (אופק גם הוא שמש)[2] – האופק כן מהווה צלע במבנה.
  • למה זה? מבנה של זויות נוכל לדמות לקבוצה של אנשים המתמסרת בכדור. כל עמדה חייבת להיות מאויישת באדם היכול גם לקבל את הכדור גם להחזיר אותו. אם נחליט להציב מקל באחת הנקודות שוב לא נקבל את הכדור שלנו בחזרה והמבנה יתפרק. דרקונים, נקודות אנגולריות שאינן אופק (גם לא MC), ירח שחור, אסטרואידים למיניהם – כל אלה אינם יכולים להחזיר את הכדור, אינם מהווים מקור של הקרנה אלא של ספיגה בלבד. לכן לקבלת מבנה – אך ורק פלנטות.
  • הדרקונים אינם משתתפים במבנים הרגילים אבל יוצרים מבנה נפרד משל עצמם. כל כוכב השולח אליהם זוית יוצר עימם סוג של מבנה המיוחד להם ומשפיע על הפרשנות לדרקונים (על כך בפרק 23). אולם אין הם מתחברים לשום מבנה אחר שבמפה. לא מבנה של מפה ולא מבנה של זויות. שוב: לא הדרקונים ולא שום איבר שאיננו פלנטה אינו מהווה צלע במבנה.

המבנים יובאו בסדר הבא:

הרמוניים: גראנד-טריין, מגן דוד, גגון קטן, גגון רגיל, עפיפון

מעורבים:   מלבן הקסם, מלבן היוד, טרפז, מיני-טרפז

דיסהרמוניים: גראנד-סקוויר, טי-סקוויר, יוד, בומרנג

 

 

[1] כרך שני הכוכבים, פרק 8 "מבנים של מפות" עמודים 365-369.

[2] כרך ראשון גלגל המזלות, פרק 9 "האופק וקרנות המפה" עמודים 196-197.

Avatar
ara33
חבר
Members
04/12/22 - 14:57
חבר מאז: 07/4/11
תגובות בפורום: 3635
sp_UserOfflineSmall אוף-ליין

מגי 

תודה רבה!!!

Avatar
leoleo
Member
Members
04/12/22 - 14:59
חבר מאז: 21/8/11
תגובות בפורום: 395
sp_UserOfflineSmall אוף-ליין

מעניין מאוד.

אפשר הסבר על מלבן הקסמים? מה הוא מספר? 

?

Avatar
מגי אדם
מאשר
Members

Moderators
04/12/22 - 16:01
חבר מאז: 10/10/10
תגובות בפורום: 12163
sp_UserOnlineSmall און-ליין

leoleo אמר
מעניין מאוד.

אפשר הסבר על מלבן הקסמים? מה הוא מספר? 

?  

מלבן הקסם מדבר בעיקר על איזון. על אנשים היודעים איך להתעמת ברוח טובה, לעמוד על שלהם בלי להיכנס לויכוחים ודרמות. 

כמו כן יהיה איזון טוב בין גבריות לנשיות. 

Avatar
יגאל
חבר
Members
04/12/22 - 20:36
חבר מאז: 23/10/10
תגובות בפורום: 2246
sp_UserOfflineSmall אוף-ליין

תודה מגי, בהחלט מעורר סקרנות וציפייה לקראת הספר.

Avatar
קשת
Member
Members
05/12/22 - 18:08
חבר מאז: 05/2/12
תגובות בפורום: 131
sp_UserOfflineSmall אוף-ליין

מרתק! מצפה לספר 

Avatar
gonzoy
Member
Members
05/12/22 - 18:50
חבר מאז: 15/10/11
תגובות בפורום: 833
sp_UserOfflineSmall אוף-ליין

מהמם! גם אני מצפה כמובן לשלישי

Avatar
leoleo
Member
Members
05/12/22 - 20:46
חבר מאז: 21/8/11
תגובות בפורום: 395
sp_UserOfflineSmall אוף-ליין

מגי אדם אמר

מלבן הקסם מדבר בעיקר על איזון. על אנשים היודעים איך להתעמת ברוח טובה, לעמוד על שלהם בלי להיכנס לויכוחים ודרמות. 

כמו כן יהיה איזון טוב בין גבריות לנשיות.   

מעניין ביותר!

תודה רבה ?

איזור הזמן של הפורום: Asia/Jerusalem

מקסימום משתמשים שהתחברו במקביל: 1400

כרגע און-ליין: מגי אדם
46 אורחים

כרגע נמצאים בעמוד זה:
1 אורחים

המשתמשים המובחרים:

ara33: 3635

Morgan: 2498

יגאל: 2246

Lee: 1914

kafe: 1288

mares_nest: 1268

סטטיסטיקות של המשתמש:

אורחים שכתבו: 174

מספר חברים: 313

מאשרים: 2

מנהלים: 1

סטטיסטיקות של הפורום:

קבוצות:1

פורומים:1

שרשורים:5058

תגובות:54547

המשתמשים שנרשמו לאחרונה:

nani, tal, nachiketas, nofarmaimon08, dorit, tael24

מאשרים:מגי אדם: 12163, alina: 1717

מנהלים:אורי אדם: 38

    

Comments are closed.