Topic RSSונוס-נפטון בזויות דיסהרמוניות
שלוש הדיסהרמוניות הראשיות 90, 150 ו 180 בין ונוס לנפטון מציבות את האתגרים שלהן קודם כל בנושא יחסים. מדגישות את הנטייה הנפטונית ליחסים בלתי אפשריים, הסתבכויות ובלבול, או יחסי קורבן-מקרבן או יחסים שיש בהם תלות והרבה אשליה. אך המרץ אשר בזויות הדיסהרמוניות לא חייב להתבטא בהסתבכות אבל בהחלט יכול לפעול לטובה. נותן יכולת לטעום קסם וריגוש באהבה או ביצירה, להבחין ביופי גם במקום כעור, ונכונות להילחם למען אהבת אמת.
בהיבטים אחרים זויות אלו מעוררות עקשנות, קושי רב להקשיב וחוסר נכונות לעזוב דרך קלוקלת. זאת משום שהשילוב הזה, שכל כך רוצה בסיפוק, עלול להיות נהנתני, בזבזני ומתמכר, ואם מתחילים בכך קשה אחר כך להחזיר את השד לבקבוק. כמו תמיד עם נפטון, ובמיוחד עם ונוס – ניתן לאדם להגיע לשיא של יופי ונועם ומלאות, כמו גם לתחתיות של עצב, קורבנות וסבל. הכל תלוי בגישתו הבסיסית של האדם לנפטון שלו.
זויות התורמות ליוצרים המביאים יופי רב ומסרים עדינים דרך אָמנותם, גם אם לוקח להם יותר שנים לקבל את ההערכה לה הם ראויים. מעודדות את האדם לחפש תוכן אחר בחייו ולהשקיע לאורך זמן בעבודה רוחנית או עבודת חסד, וללמוד את שיעורי ההתפתחות שלו דרך כך. כלומר, עצם החיבור בין ונוס לנפטון מצביע על דרישה לאדם לקדם את תהליך ההתפתחות שלו דרך נושאים ונוסיים, דרך קשרי אהבה, התחשבות באחרים ומעורבות תרבותית. אנשים הקולטים את הלך הרוחות של התקופה בה הם חיים ומשנים את קו המחשבה והתרבות סביבם.
ה 90 מעלה את סף החרדות, הביישנות והקושי למצוא את אותה אהבה מופלאה שהם מחפשים. לעיתים מתקשים ביחסים עם אנשים, משום שלוקחים ללב כל דבר המפר את ההרמוניה, או מוותרים מדי או נפגעים מדי. אנשים הזקוקים מאד לביטחון בקשרים. מאד. 150 תעורר דווקא צורך בבדידות, או כמיהה מתמשכת אל מישהו שכלל אינו מודע לכך... אדם אוהב אהבה אנושה בלבו, ולאהוב או האהובה אין כל מושג על כך. יתרונה הגדול של זוית זו היא היכולת המדיטטיבית. אנשים המודטים באופן טבעי, ללא מאמץ. אנשים שיש בהם חמלה, זולתיות ונכונות לרפא, דרך אמנות ובכלל. הביטוי האמנותי המצוי בכל קשרי ונוס-נפטון יהווה פה כלי נפלא לצורך שחרור נפשי, או התבודדות תקופתית בחיק הטבע. או שניהם, כמו למשל לצייר נופים בבדידות כשרק ההרים מסביב... ה 180 תגביר את הצורך להילחם למען אהבה ותעורר משיכה דווקא אל עירוב גזעים, עירוב תרבויות או מעמדות. אנשים היודעים להקשיב היטב ומגלים איכפתיות רבה לצער הזולת. זוית זו מעוררת נטייה חזקה לעשות אידיאליזציה מאדם, רעיון וכל תורה, וציפיות גבוהות מאחרים.
(פול גוגן, ניקולס קייג', אלה פיצ'ג'רלד (90) מיכאל אנג'לו בואונרוטי, מהטמה גנדי, קרל מרקס, אגאתה כריסטי, וולט דיסני (150) אומה ת'ורמן, איילת זורר, ג'ורג' ברנס (180)
כל הקשרים...
כל הקשרים בין ונוס לנפטון פותחים את האדם להשראה ויכולת לראות את ידו של האל במעשה הבריאה. לראות את היופי והתבונה אשר באדם ובטבע, ויכולת לתרגם את מה שהם חשים ורואים לאמנות מפעימה ונוגעת במוסיקה, ציור, ספרות יפה, בלט, משחק. במיוחד בקשרים הקרדינליים שבין ונוס לנפטון יהיו אנשים הקולטים את הלך הרוחות הכללי, מה צריך להיות קו המחשבה או קו האופנה הבא, ותורמים את שלהם להביא את השינוי הנכון בתרבות סביבם. מבחינה רוחנית זויות אלו מרמזות כי האדם נמצא בנקודה בה המשך התפתחותו יתבטא דרך נושאים ונוסיים. אך קשרים אלה בין כוכב אישי דווקא עם נפטון, יש בהן פעמון המזהיר מפני מוקסמות עצמית והתאהבות עצמית או רצון שבאדם לנכס לעצמו תכונות של גדלות ומשיחיות. כל עוד אדם מפנה את טוב לבו ואהבתו אל הטבע ואל האנשים סביבו – זויות אלו יפעלו נפלא, ימלאו את חייו במלאות ונועם. אך ללא אלה הצורך בסיפוק והנאות הגלום אף הוא בקשרי ונוס-נפטון עלול למשוך אותו לקורבנות, אכזבה, כאב ונסיגה. נפטון כמו נפטון.
![]()
17:12
עידן,
תחשוב על הבתים הקארדינליים - קרנות המפה. צמידות, 90, 180.
מגי,
תודה
לי יש 135 ביניהם. וזה תמיד חוזר לאותה השאלה על ה135 - בעצם כל מה שרשמת על קשרי ונוס-נפטון יתבטא בהגזמה ועם צורך באיזון ובהכרה שיש למתן את כל הרגשות האלה? (אני בכוונה לא משתמשת במילה צניעות, למרות שעם נפטון היא רלוונטית מאוד, רק מפני שלא תמיד ברור למה הכוונה בפועל).
תודה ![]()
Rubella אמר
צמידות לא נחשבת לזוית דיסהרמונית? או שזה קשור לטיב הקשר הטבעי בין הכוכבים?
.
אתה לא טועה, עידן.
רובלה, צמידות אינה הרמונית ואינה דיסהרמונית, היא יכולה להתבטא כך או כך. בצמידות גלומות כל האפשרויות אשר מעצם הקשר מראשיתו, ולכן אינה יכולה להיות מוגדרת מראש,לא ככזו ולא ככזו, משום שלעולם אינך יודעת מה ייוולד ממנה. בצמידות קיימות כל הזויות, ותלוי באדם ובמכלול המפה כיצד היא תפעל ותתבטא בעולם. וכן תלוי בזויות האחרות שהיא מקבלת מכוכבים אחרים והמזל והבית בהם היא נמצאת.
צמידות היא אכן קרדינלית, הכי שיש, אבל קרדינלי אינו מושג נרדף לדיסהרמוני.
מבחינה התפתחותית צמידות, שהיא זוית של טלה-טלה, באה להביא משהו חדש ואחר לעולם או לאדם, לפי מכלול הקונסטלציה שלה. פותחת דלת למשהו.
Givguv אמר
מגי,
תודה
לי יש 135 ביניהם. וזה תמיד חוזר לאותה השאלה על ה135 - בעצם כל מה שרשמת על קשרי ונוס-נפטון יתבטא בהגזמה ועם צורך באיזון ובהכרה שיש למתן את כל הרגשות האלה? (אני בכוונה לא משתמשת במילה צניעות, למרות שעם נפטון היא רלוונטית מאוד, רק מפני שלא תמיד ברור למה הכוונה בפועל).
בשבילך גיבגוש - ונוס ונפטון
שלוש הזויות ממשפחת הסקוויר 22.5, 45 ו 135 מגבירות את הנטייה להסתבכות קשה באהבה, איבוד שם או האשמת שווא, התקשרות ביחסים בלתי אפשריים, לעיתים עד קורבנות, כאב, אכזבה, השפלה או התעללות. אנשים הצריכים להישמר יותר מאחרים מלהתפתות אחרי זרים מלאי קסם והבטחה. ככל הקשרים בין ונוס ונפטון, גם כאן יהיו דימיון, השראה וצורך חזק ביופי ועדינות בחיים, אבל הנטייה הפראית משהו שיש בזויות אלו והנכונות להסתכן עלולה לגרור את האדם לקשרים לא בריאים. בכפוף למכלול הקונסטלציה הזוגית במפה, האדם עם כל אחת מזויות אלו במפתו יוכל למצוא את האהבה המושלמת וללכת אחריה בתמימות של אושר, אך עלול גם להתאכזב או לאבד.
אנשים המאמינים בחלום בכל לבם. רגישים ביותר, ביחסים ובכלל וחוט של פגיעות ועדינות משוך עליהם. יוצרים מקוריים, עושים התנסויות מרתקות באמנות לסוגיה, בציור, מוסיקה, ריקוד וכל דרך, או בנושאים חברתיים ומדיניים.
עם הסמי-אוקטייל (22.5), שמטבעה נוטה לפרוייקטים גדולים מדי, יהיו כאלה המבקשים להתפרסם בגדול, ליצור בגדול, לאהוב בגדול... התמימות הילדית והנכונות להתמסר יכולות להיות מקסימות או מופרזות בצורה מודגשת. עם הסמי-סקוויר (45) הנוטה להתנסויות נועזות יהיו כאלה הנכנסים ליחסים מסוכנים או בלתי אפשריים, אך זוכים גם בחוויות אהבה המותירות רושם עמוק ומשנות את חייהם בצורה חיובית. אנשים מקוריים, יודעים לאהוב וליצור בכל גיל.
מבין שלוש הזויות ממשפחה זו, הסס-קוויקוודרייט (135) עלולה להיות הקשה מכולן, בעיקר בתחום הזוגי. מצד אחד יש באדם ציפיות גבוהות במיוחד, רצון עז לאהוב וביטחון שאמנם אהבה כזו תגיע אלי. אדם חש שרק הוא מסוגל לאהוב אהבה כה עמוקה ויחסיהם של אחרים הם לצנינים בעיניו, נראים לא רדודים או מחושבים או מחוסרי השראה. מצד שני, לא תמיד האדם יודע כיצד להשקיע וכיצד לתת מעצמו על מנת להגשים את אותן ציפיות גבוהות שלו, כיצד לשמור את אותו רגש עצום שהוא חש ולהעביר אותו אל האחר בצורה מאוזנת. וכך זוית קרמטית זו עלולה לדחוף את האדם לאכזבה קשה ובעקבותיה חששות, פחדי נטישה והימנעות מכל קשר.
זה נאמר, הרי שאנשים שיש בהם צניעות טבעית ממקומות אחרים במפה או מחינוכם או מרמת ההתפתחות שלהם – יפיקו מזוית זו את המירב. מבין השלוש יש בה את הכי הרבה עומק והשראה ויכולת אמנותית מרגשת ביותר. הכשרון של האדם הוא אמיתי ומלא, לא רק באמנות אלא גם בתחומים אחרים. והיכולת העצומה לאהוב תתבטא, ובמיוחד בקשרים שיש בהם מכשול או מניעה, איסור או ריחוק, הקרבה או זרות כלשהי.
(ביל גייטס, כריסטינה אגילרה, טוויגי (22.5) ג'יין אוסטין, אלפרד היצ'קוק, ג'ון פ' קנדי (45) אלויס פרסלי, אלטון ג'ון, מרק צוקרברג (135)
1 Guest(s)
Log In
Register
Online
Offline

תודה