Topic RSS21:04
לדעתי (אני לא מאד מנוסה, אז תיקח בעירבון מוגבל ותסמוך קודם כל על האינטואיציה שלך ועל תחושת הבטן), כן, מורה למדעים!
בית 10 בדלי עם מרקורי, בית 2 בתאומים עם כירון, שבתאי בגדי צמוד לאוראנוס ומאדים. וגם נפטון שליט השמש בגדי.
אבל השילוב האחרון נמצא בבית 8 שאולי מראה על הפחד שדיברת עליו וגם על זה שזה יכול להוות טרנספורמציה וסוג של לידה מחדש דרך התמודדות לא פשוטה בעניין. אולי גם יש עניין של עמדת כוח שמניע (שנראה דרך פלוטו בעקרב ב6 שעושה מרובע למרקורי ודרך בית 8). בנוסף השמש והירח (בבית 3 ו 11- חינוך ותרומה לחברה) מראים שאתה מורה עם הרבה רגש, הכלה, חמלה לתלמידים וחשוב לך להזין ולטפח אותם. אולי האתגר יהיה להציב גבולות מצד אחד ולא לדחוף יותר מידיי מצד שני (כי חשוב לך שילמדו את החומר שאתה רוצה מאד להאכיל אותם) ועם זאת להמשיך להיות רך ומכיל. שליטי השמש וראש הדרקון מראים לדעתי על צורך להיות בראש ומצד אחד לחנך ומצד שני להשתעשע ולהכניס אש וספונטניות לשיעורים- אולי שילוב של פרונטלי וטיולים או שיעורים בחוץ על הטבע או שיעורים אינטראקטיביים. נראה לי שלתלמידים יהיה כיף ללמוד ככה.
23:00
תודה רעות.
זה באמת נכון
מאוד חשוב לי שילמדו ושיתרגלו כמו שצריך ,שיקבלו ציונים גבוהים מהצד השני,לקחת אותם לסיור,להסביר להם על צמחים,בעלי חיים. אני זוכר שהכי כיף זה לצאת לטייל עם המורה למדעים,לראות נבטים שנבטו אחריי הגשם הראשון-יסודי. או לתלמידי תיכון להסביר על דברים יותר מורכבים.
לא הבנתי את עמדת הכח..אני לא רוצה או יכול להיות מנהל,כישורי ניהול שואפים ל-0.
או שהתכוונת למשהו אחר?
0:17
הכוונה לא לניהול אלא להובלה- להיות זה שהולכים אחריו, לתת השראה ולגעת בתלמידים במהות שלהם דרך המהות של החיים והטבע דרך ההוראה.
אני מסכימה איתך לגמרי לגבי היציאה לטבע שהכי נותנת השראה ונוגעת בלב דרך החוויה. ככה מחברים לטבע ומעוררים את הסקרנות ללמוד עליו, לשאול שאלות ולגלות את התשובות לבד דרך מחקר באינטרנט ובשדה, תצפיות וניסויים, להרגיש את הטבע, את הקצב והזרימה שלו. כל אחד מוצא בטבע מה מדבר אליו ואיך והחיבור והסקרנות הפנימיים מובילים לרצון ללמוד ולאהוב את הטבע.
אז בהצלחה! ![]()
20:15
אני מתלבט מאוד,בוחן מחדש יעדים,מה שנקרא מחשב מסלול מחדש....
כנראה שאתחיל לעבוד בתחום הביולוגיה-מנהלה,לדאוג שדברים יתוקתקו, שזה מאוד מתאים לי.
וגם אומנויות לחימה-מעולם לא משך אותי,אפשר להגיד שהייתי הכי עצלן בשעורי הספורט
בישול-אוהב לאכול,לבשל פחות,לאפות זה נחמד, אולי עדיין אני לא בגיל של להשקיע בזה,שיגיעו ילדים קטנים,אתחיל לבשל אני מניח.
מוזיקה-אוהב לשמוע מאוד שירים,וגם לקרוא מילים(תנך,שירים). לא מנגן על שום דבר ולא שר וכאלו,במקלחת לפעמים.
יגאל-כרגע ירדתי מעניין של תואר שני,צריך לעבוד,אולי בהמשך.
לסיכום,המון תודה לכל העונים,שהקדשתם מזמנכם. זה עוזר לי לקבל החלטה לגביי ההוראה
, יש הבדל בין ללמד נטו לבין להיות עם אופי של מורה,מבחינת ניהול כיתה וכדומה.
לי קצת קשה לראות אותך עומד מול כיתה של נערים טעוני הורמונים וחסרי סבלנות. לעבוד בביולוגיה במחקר או מעבדה מסתדר לי הרבה יותר טוב, ואם מורה, אז מורה למבוגרים או בשיעורי עזר פרטיים. כלומר, להעביר את החומר שלך בלי להתמודד עם נושא המשמעת. מורה אתה כן מתאים, אבל מחנך לא נראה לי בדיוק הקטע שלך.
מצד שני, אתה דגים וצריך לנסות הכל, גם יכול לעשות הכל. זה יכול להיות ניסיון מעשיר, גם אם לא יהיה הקריירה הסופית שלך. אתה צעיר - נסה דברים. פחות לחשוב, יותר לעשות. כל דבר שאנו עושים תורם להעשרה שלנו, בין אם הוא מתאים למפה שלנו ובין אם לא.
1 Guest(s)
Log In
Register

Offline