Topic RSSsnait chushanit אמר
איך אני מנטרלת האת ההיבט המציק הזה מפריע לי לעיתים להישאר ממוקדת :
בכל קשרי מרקורי עם ירח, הרמוניים, דיסהרמוניים או צמידות, עולה שאלת הריכוז. מרקורי וירח קשורים שניהם בקלט-פלט. קליטת רשמים והתגובה אליהם. ירח קולט את השלם, מרקורי קולט את הפרטים. ירח מחבר את החוויה העכשווית עם חוויה קודמת הנמצאת בזיכרונו, ולפי זה מגיב. מרקורי מחבר את הרושם העכשווי עם מה שהוא יודע, ולפי זה מגיב. כלומר, שני כלים של קלט-פלט, רגשי ושכלי. האחד קולט תדרים, השני קולט נתונים.
כשהם נמצאים בקשר ביניהם הרי שיכולת הקליטה/תגובה עולה בצורה משמעותית. אולם זה יכול להפריע לריכוז משום הפתיחות יתר, וגם יכול להביא לרגישות ועצבנות, דווקא משום שקולטים יותר מדי דברים. כאן נכנסת השאלה ששאלת - איך להישאר ממוקדת?
לעצום עיניים. לעצום אוזניים. להקטין לרגע את עוצמת הרשמים החיצוניים. ואז, כשפוקחים עיניים, השילוב של חדות הקליטה העולה מהזוית ביחד עם הריכוז הפנימי שהשגת דרך הנסיגה הרגעית הזו פנימה - יביא לבהירות גבוהה במיוחד. וכל פעם שאת חשה שהריכוז נעלם - לעצור את שטף הרשמים החיצוניים לרגע. לסגת - לעצור - ושוב לחזור, בהירה יותר.
בהרבה מובנים מרקורי מול ירח הוא אספקט נפלא. מעלה את הרגישות העצבית, את כוח הביטוי והדימיון, את היכולת המדיומית והאסוציואטיבית. מה שכן, חשוב עם זוית זו להישמר מללכת רכיל או לספר עניינים אישיים למי שלא צריך.
עוד יתרון של הזוית היא היכולת לשנות הרגלים. להחליט מהיום למחר להפסיק לעשן או להפסיק לאכול משהו או לשנות זמן קימה בבוקר או כל הרגל שמבקשים לשנות. כמו יש בו יכולת אומדן טובה. יודעים בחוש כמה מה. ומעלתה הגדולה ביותר - מבינים היטב את האחר. קולטים את המצב רוח הפנימי, את הכוונה הפנימית של האחר, מה באמת הוא צריך או מרגיש או מתכוון, וזה תורם הרבה מאד למה שנקרא אינטליגנציה רגשית.
1 Guest(s)
Log In
Register
Offline
