AAA
Please consider registering
guest
sp_LogInOut Log Insp_Registration Register

Connect with

Register | Lost password?
חיפוש מתקדם
Forum Scope

התאם

Forum Options

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters
sp_Feed Topic RSSsp_TopicIcon
פלוטו ב8 ונטישה עצמית
15/4/16
23:04
Morgan
חבר
Members
Forum Posts: 2498
sp_UserOfflineSmall Offline

לאחרונה אני מעבירה את עצמי תהליך של ריפוי וטיפול עצמי, כאשר מה שמנחה אותי זה משהו שנקרא תרגיל המראה. הדבר הכי חזק שעלה, ושיותר ויותר אני מבינה שבעצם פוגש אותי כל פעם מחדש בחיי בנקודות בהן אני מגיעה לאינטימיות רגשית אמיתית (ומרגישה זוועה בנקודה הזו), הוא הנושא של : נטישה עצמית. "אני פגועה מעצמי כי נטשתי את עצמי". זה מה שעלה לי. 

כשחושבים על ארכיטיפ עקרב ובייחוד פלוטו ב8 שמדבר על נטישה, חושבים תמיד על נטישה חיצונית, מוות של קרוב.. הורה שנטש.. פרידה מרה מאהוב נשמה... אבל אף פעם לא חושבים על זה במובן של "נטישה עצמית", אבל אם חושבים על זה לעומק,המפה שלנו היא אנחנו, וכנראה שהנטישות החיצוניות הן שיקוף של תחושה פנימית עמוקה הצרובה בזיכרון הנשמתי, ומבקש להתפתח מאותה תחושה דרך חוויות שיציפו את התחושה ויכריחו להתמודד איתה.

אז עכשיו אני מעוניינת לחשוב את פלוטו ב8 במובן של נטישה עצמית. מה זו נטישה עצמית? כיצד היא באה לידי ביטוי?

עצמתי עיניים ונכנסתי אל תוך תת המודע שלי, שאלתי, למה את מרגישה שנטשת את עצמך? הגעתי לילדות, ואז הגעתי לנקודה החדה ביותר. רגע הלידה שלי. אני נולדתי ללא דופק וללא נשימה, ועשו לי החייאה. קיבלתי מידע מהתת מודע שלי על כך שנטשתי את עצמי ברגע הלידה, נטשתי את הגוף. אולי זו נטישה עצמית בעצם? מוות? ויתור טוטאלי על העצמי שממנו אין דרך חזרה? 

כיצד לדעתכם פלוטו ב8 נוטש את עצמו? מה הוא המרפא לנטישה עצמית? מה היא הפעולה ההופכית לנטישה עצמית ביום יום, בחיים?

no one forgets the truth,they just get better at lying

16/4/16
19:56
ara33
חבר
Members
Forum Posts: 4057

הי מורגן
תמיד מה שאת כותבת מעניין ומשאיר המון מקום למחשבה. את גם עוזרת לי להבין את הפלוטו שלי בשתיים שלא נתתי לא משמעות בעבר (השליט ב-8) אבל הוא כלכך מחובר לגוף .
אולי העזיבה הזאת את הגוף מסייעת למי שזקוק לך כי את מסוגלת בדרך כזאת להיכנס לעור של זולתך? להזדהות עד כאב?
אני חושבת שבאופן כללי את באה מהרבה מקום של כאב עם כל הגדי המודגש . הרבה התמודדות עם שליטה עצמית מוגברת.

16/4/16
20:50
mares_nest
חבר
Members
Forum Posts: 1277

היי מה נשמע?

אני חושבת שהנטישה העצמית נובעת מבריחה מהעצמי ופחד מכל מה שקשור לחיבור לעצמי כמכלול
אלה נשמות שגילגולים רבים נטשו את עצמם אם זה לטובת אחרים או לטובת דרך החיים או כל דבר אחר
הם למדו הרבה ידע גבוה הנמצא "מעבר", וכתוצאה מכך הזניחו את עצמם בדרך.
נראה לי שגם בגלל ההזנחה הזאת הם חוו הרבה משברים ונטישות, כלפיהם. זאת אומרת שנטשו גם אותם לאורך הגלגולים ואנשים גם הזניחו אותם,
בגלל הצורך שלהם בשליטה בחיים וחיבור לכוח הגדול שמעבר, הם הפסידו הרבה. (הפסד גם קשור לבית 8)
המפתח לפלוטו ב-8 היא הנקודה ממול בית 2, המרפא הוא הנקודהה מול, חיבור לגוף, לערך העצמי, לאני הממשי.
לצרכים ולרצונות ולטיפוח העצמי, הגוף והנפש.

זהו זה נושא הרבה יותר רחב ומורכב נראה לי ממה שאמרתי פה אבל זה מה שיש לי להגיד

16/4/16
21:19
gonzoy
Member
Members
Forum Posts: 972

לא בטוחה בכלל שאת חייבת להיאחז ברעיון שפלוטו בבית 8 זאת נטישה דווקא. הייתי מסתכלת על דרקונים לאור המקרה שתיארת שהיה לך בלידה ואם את רוצה לבדוק מה המשמעות של זה מבחינתך, איך להתייחס לזה ולקבל את זה כחלק מהחיים שלך. הייתי מנסה לבדוק יחסים בין זויות וכוכבים אחרים לדרקונים. 

כדי לאזן את מה שאת מתארת את צריכה חיבור לעצמך ואני לא יודעת אם זה משהו שאת צריכה לקבל מזוגיות, מיצירה או מאיפה בדיוק. זה להיות במקומות שבהם זה זה, זה נכון, הכל מתחבר. אבל בלי המגלומניה. קשה להגיע לשם, זה מצריך הרבה תרגול והרבה עבודה כירונית. לדעתי יש משהו באיזון במפה בין נפטון לכירון ובין דגים לבתולה שאחראי על הפיתרון.

16/4/16
21:31
mares_nest
חבר
Members
Forum Posts: 1277

אין שום קשר בין חיבור לעצמי של בית 2 למגלומניה, ציר 8-2 לא קשורים באיזה מאניה לגבי עצמם.
להפך הם ממש רחוקים מזה וזאת הבעיה. (או לא הבעיה)

16/4/16
21:42
gonzoy
Member
Members
Forum Posts: 972

מארס הגבתי בכללי, לא ספציפית למה שכתבת

16/4/16
21:53
Morgan
חבר
Members

ואו כתבתן לי תגובות מדהימות O_O איזה נשים חכמות! רגע, אענה אחת אחת.

ארה,

כן. יש איזה מין נתק מהזהות האישית כדי להתחבר למימדים הגבוהים בהם הכל אחד, אבל מרגישה שזה משהו שקורה בכללי במפה שלי, ומרגישה שזה לא ממש הסוגיה של הנטישה העצמית. אבל יכול להיות שיש קשר. אחשוב על זה. בנוגע לכאב של הגדי, כן יש הרבה הלקאה עצמית ומשמוע עצמי - וזה יוצר מקום של סגיימית והכרח עצמי, אבל אני יותר ויותר מתחברת לגדי במובן של להפוך לסמכות עצמית, לדבוק בהנהגה הפנימית שלי, בדרך הישר שלי, יחד עם הבתולה, מקום של טוהר מידות, חיפוש צדק, אומץ, מוסר ועמוד שדרה יציב ואיתן. יותר אני לא חיה את הגדי במובן של צורך בהצטיינות מעמד וחיפוי על הנחיתות הסרטנית שמגיעה מהזנב, זה ולאחר שהזנתי את הזנב ונתתי לעצמי להיות ילדה מפונקת, ילדה שנלחמתי והתעללתי בה שנים. אז כן, כנראה שהציר גדי-סרטן הזה יכול לבטא את הנטישה העצמית, לנטוש את הילדה, לטובת מגבלות משמוע עצמי והישגים חיצוניים. 

מארסט, 

שמעי... את ממש תיארת אחד לאחד את מה שהבנתי בחודשים האחרונים לגבי מה שחוויתי בחיים הקודמים שלי ככוהנת קלטית...!! בהחלט, ההגדרה שלך מדויקת, ההזנחה העצמית לטובת הדברים שמעבר, והנטישות של הקרובים שבאות כתוצאה מכך :( זו טראומה עמוקה וכואבת מנשוא שאני מרפאת בחיים האלה בלי להתפשר. זה אומנם נושא רחב ומורכב אבל בהחלט תמצתת אותו בכמה משפטים. שאפו על החדות! 

גונזוי, 

כל המשפט הזה:

"כדי לאזן את מה שאת מתארת את צריכה חיבור לעצמך ואני לא יודעת אם זה משהו שאת צריכה לקבל מזוגיות, מיצירה או מאיפה בדיוק. זה להיות במקומות שבהם זה זה, זה נכון, הכל מתחבר. אבל בלי המגלומניה. קשה להגיע לשם, זה מצריך הרבה תרגול והרבה עבודה כירונית. לדעתי יש משהו באיזון במפה בין נפטון לכירון ובין דגים לבתולה שאחראי על הפיתרון. "

פשוט הכי נכון בעולם. הכי מדויק שיש. זה בדיוק זה. מה שאת כותבת. והחיבור לעצמי, הוא כמה אירוני, מגיע מעצמי, זה חמקמק להגדיר איך זה, אבל אני חווה את זה כמקום של אמון בידיעה הפנימית וידיעת הקסם של היקום והיכולת שלי לבחור ולזמן ולהביא לעצמי את הטוב והשפע, והידיעה שמה שאני רוצה מהלב, מגיע לי לקבל אותו, בלי מבחנים, בלי דרישות, מעצם היותי. כולל באמת, אהבת האמת שלי ושל בן זוג נשמתי, מה שתארת כזוגיות... שקשורה ביצירה, וקשורה בקסם, וקשורה בהכל. זוגיות שהיא שיקוף של כל היופי הקיים בי, מתוך מבט מפוכח ואמיתי שלי במראה שמראה לי כמה אני מדהימה וכמה אני ראויה. ממליצה על זה לכולם ;) 

17/4/16
10:37
rogue
אורח
Guests

היי מורגן גם לי יש את התופעה של הניתוק מהעצמי. בזמן האחרון יש לי את זה כול הזמן, ממש כול רגע. 

אני תמיד מקשרת דברים לרוחניות, אבל זה לא רק רוחני - יש לזה הסברים מדעיים, ולדעתי יש לתת לזה מקום. לתופעה שאת מתארת (שגם לי יש אותה) קוראים דיסוציאציה או 'דיפי'. 

אני אעתיק מויקיפדיה מה שכתוב על זה-

"הפרעת דה-פרסונליזציה או הפרעת נתק מהעצמיאנגלית: Depersonalization Disorder או בר"ת DPD) היא הפרעה דיסוציאטיבית (ב-ICD-10 מסווגת כהפרעת חרדה) שבה הסובל חש רגשות מתמשכים או חוזרים של דה-פרסונליזציה ו/או דה-ריאליזציה. הקריטריון לאיבחון על פי ה-DSM הוא שהנבדק חש תחושה מתמשכת או חוזרת של נתק וניכור מתהליכים מנטליים ומגופו.‏[1] הסימפטומים כוללים תחושתאוטומטיות, ניהול שגרה יומיומית ללא יכולת לחוות את החיים במלואם, הרגשה שהאדם נמצא בסרט או בחלום, תחושה של האדם שהוא נמצא מחוץ לתהליכי החשיבה והנפש שלו, תחושת נתק מהגוף, חוויות חוץ-גופיות, והרגשה כללית של ניתוק מ"האני-העצמי", מהסביבה ומהמציאות."

וברור שאני מאמינה שיש לזה פן מיסטי :) אבל יש לזה גם שם מדעי! איזה כיף!

לגבי הלידה, תמיד שאלתי את עצמי אם יש קשר בין הלידה שלי לטראומות שונות בגוף ואין לי מושג.

אני נולדתי חודשיים לפני הזמן (הייתי אמורה להיות מזל אריה?) והייתי חודשיים באינקובטור. סיפרו לי שהייתי במצב קשה ממש .. אין לי מושג אבל איך זה קשור. 

נראה לי שאיזון זה המפתח, אבל לוקח המון זמן להשיג אותו. t-donno

18/4/16
20:40
Lee
חבר
Members
Forum Posts: 2113

היי מורגן,

גם אני עם פלוטו ב-8 (וגם לי כנראה היה סיפור קשה בגלגול עבר כמרפאה. אני לא זוכרת אבל מישהי תיקשרה את זה בעבורי). 

עם הרבה הזדהיתי, אבל אני רוצה להדגיש משהו אחר. תזכרי תמיד שפלוטו הוא לא כוכב המוות וההרס הנטישה. זה לא נכון. אין מוות בדרך הרוחנית. פלוטו הוא כוכב הטרנספורמציה, הלידה מחדש. אבל כדי להיוולד מחדש, צריך למות.  חפשי לאיזו לידה מחדש המפה שלך מכוונת אותך. 

חיבוק.

flower7_png

26/4/16
0:59
Morgan
חבר
Members

תודה רבה לי!

את ממש ממש מדויקת... זה בדיוק מה שעשיתי ;) 

אוהבת

Forum Timezone: Asia/Jerusalem
Most Users Ever Online: 2849
Currently Online:
Guest(s) 184
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
ara33: 4057
Morgan: 2498
יגאל: 2262