Topic RSS.
ג'סיקה, את לא לוקחת בחשבון את העניין של רמת התפתחות.
אנשים כאלה, ברמה כזו, ברהמינים כאלה, הם כבר מעבר לנושא של התעקשות או שחרור. הם כבר מעבר לעניין של אישיות כזו או אחרת, והם עושים מה שהם עושים משום שזה מה שנדרש מהם, לא משום שהם רוצים בזה לעצמם, מתעקשים או לא מתעקשים. אלה אנשים שאין להם כבר שום רצון אישי, אבל הם נענים לרצון הגלובלי וכל ייעודם הוא לתמוך בנו ולקשר בינינו לבין אותם כוחות נעלים. כיוון שהם במקום הזה, הם יכולים ליצור סערה או לעצור סוס משתולל או להוריד גשם, משום שהם מחוץ לפחד ומחוץ לצורך.
את צריכה להבין שהכוח שלהם לא נובע מהאישיות כי אין להם כבר אישיות, ולכן אנחנו לא מדברות על אותו דבר. מה שיש בהם היא מהות טהורה, שלמה, מאד מגובשת, והרצון שלהם מסונכרן לחלוטין עם הרצון האלוהי. אין להם שום צורך או רצון אישי. אפילו הצורך להיטיב הוא כבר לא צורך, אלא חלק מאותה מהות שהתגבשה בהם.
מצד אחד יש אנשים כאלה, מצד שני, הם מעטים מאד ואם פוגשים אחד או אחת כזו או משהו שמתקרב אליהם במהלך גלגול חיים שלם, הרי שזו זכות גדולה.
3:29
18/10/10
Offlineאני גם מאמין שכקבוצה אפשר להוריד גשם ובכלל לעולל תמורות אחרות במטריקס בו אנחנו חיים, אבל!
השאלה היא כמה גדול הפער בין הידיעה הזו לבין העשייה הממשית, כי נראה לי שהפוטנציאל העצום הזה טמון בכולנו אבל לרב אנחנו לא בהתכוונות הנכונה בשביל לממש אותו.
אז להוריד גשם זו לא בעייה, אבל לרצות להוריד גשם מהסיבות שיאפשרו זאת, פה טמון הקושי.
.
ג'סיקה, אליהו הנביא היה מומחה להוריד אש, ואם כבר, הוא הביא בצורת ולא גשם.
ויגאל, יש שם הרבה סיפורים מוזרים סביבו.
תראה, באחר-צהריים אחד הוא הרג ארבע מאות וחמישים איש (!!) (איך? בחרב? אתה יכול לדמיין את הזוועה? במה הוא הרג אותם במהירות ובריכוזיות כזו?) וזאת אחרי שהוריד אותם לנחל קישון הוא לבדו. מה גרם להם ללכת אחריו? (מלכים א' פרק י"ט אם אני לא טועה)
וכשאנשי אחאב באו לתפוס אותו הוא ישב על ההר והדליק משואות של אש מבלי לזוז ממקומו (לא נשמע לך כמו מוקשים שפיזר מראש המופעלים בשלט רחוק?) והרג בהם בלי רחמים, ובסופו של דבר, אחרי שעשה פה כל כך הרבה מהומות, הסתלק לו בחללית, שהוא יודע בדיוק נמרץ מתי יבואו לקחת אותו, ואלישע עומד ומתבונן איך היא מתרוממת לה באש ורעש.
מלבד זאת הוא העביר לאלישע כל מיני כוחות ואני חוששת מאד שביחד איתם לימד אותו על חוסר מצפון (זוכרים את שתי החיות שבאו מהיער וטרפו את הילדים שלעגו לו? ברררר... לא יכולתי לשאת את הסיפור הזה עוד כשהייתי בעצמי ילדה). ובטח ובטח שלימד אותו הנשמה מפה לפה - גם אליהו גהר על בן האלמנה השונמית והצילו, וגם אלישע עשה את אותו הדבר לאישה שעזרה לו (מלכים א', כ"א)
אולי אני טועה, אבל האירועים הללו , והכשרון שלו להוריד אש שאוכלת בבת אחת חמישים איש פעם אחרי פעם (מלכים א' פרק כ"ב) לא נשמעים לי כל כך כמו סיפור על אדם רוחני וקדוש ומורם מעם שהתפתח פה והוא מלא אהבה ואור, אלא יותר נשמע לי כמו אדם שבא מזמנים אחרים עם ידע טכנולוגי מתקדם ועם מערכת מוסר שונה לחלוטין לגבי היצורים העלובים שעל כדור הארץ... נראה שבשבילו להרוג בנו זה כמו בשבילנו להרוג פרות (שגם זה זוועה ונורא ומראה על הרמה הנמוכה שאנחנו עדיין נמצאים בה.)
בכלל, שני ספרי המלכים הם חגיגה מתמשכת של דם וזוועה אינסופית. ממש קשה לקרוא אותם. איפה נמצא שם מנהיג רוחני המראה את הדרך? נורא ואיום.
![]()
![]()
10:22
23/10/10
Offlineממ... אני מבין לגמרי את מה שאת כותבת.
גם לי קשה עם הסיפור הזה. מצחיק שזה מגיע למצב בו אלוהים, שהוא דמות חסרת פשרות ונחרצת לכשעצמה, מרגיע את אליהו הזועם. הסיפור הזה הוא סמל מוקצן של כל מה שאני לא אוהב במקרא - הקיצוניות, חוסר הסובלנות לדרכים אחרות, חוסר הכבוד לחיי אדם/חי, ודוגמטיות. או שהולכים בדרך שאלוהים אמר או שמתים. "אלוהי צבאות". זה כבר זמן רב מה שמרחיק אותי מהתנ"ך ומהיהדות.
ואני דווקא כן מרגיש חיבור חזק לעולם הזה, אבל הוא מאוד אמביוולנטי... וטעון בהרבה מאוד כעס.
10:47
23/10/10
Offlineהייתה לי חוויה מעניינת בחג שבועות האחרון. מרכז "נביעה" שעוסק ביהדות מתחדשת ועושה דברים שאני מאוד אוהב, התחיל בחג הזה, חג מתן תורה, מסורת חדשה של מה שהם קוראים לו "הפסטיבל העברי". חוויה מאוד מעניינת ויוזמה מבורכת. אבל העניין הוא שלמרות שהרגשתי את האור שאפף את כל מתחם הפסטיבל, והיה שם במעגלי השירה, בסדנאות, בטקסים, למרות כל התרוממות הנפש שהייתה שם - הרגשתי בתוכי כל הזמן כעס מבעבע, שהלך וגבר, והיה בלתי ניתן להתעלמות ולא אפשר לי להתמסר לחוויה כפי שהייתי רוצה. איזשהו קול בתוכי שלא נתן מרגוע. לקחו לי כמה ימים לאחר מכן כדי "לעשות שולם" בתוכי עם כל מה שעלה, וזה כבר סיפור אחר לכשעצמו... מעניין לא פחות. ב"צירוף מקרים" מעניין, עליתי על אוטובוס בכיוון ההפוך (הייתה טעות בשלט בתחנה). ובמקום להגיע לת"א, מצאתי את עצמי בלב בני-ברק. ירדתי מהאוטובוס והרגשתי אוירה מאוד נעימה סביבי, למרבה ההפתעה. לא ציפיתי שזו תהיה האנרגיה שאפגוש במקום הזה. ואז התיישבתי על אחת המדרכות בצד הרחוב הסואן, לסיג ושיח עם אלוהים.... ואפשר לומר שזו הייתה חוויה אינטימית ודי מרגשת, ופתרון זמני לקונפליקט שהיה לי בבטן מאז הפסטיבל. רב הנסתר על הגלוי בעניין הזה, אבל לפחות הדרך מעניינת... ואני מקווה שיום אחד אגיע להבנה יותר בהירה של היחס האמביוולנטי הזה שקיים בי לכל העניין היהודי/מקראי.
1 Guest(s)
Log In
Register