Topic RSSקְווִינְקַנְקַס שמש-ירח מעניקה לאדם עוצמה פנימית חבויה, שליטה עצמית ואופי מסוגר. על מנת שהזוית תפעל בביטוייה החיוביים, נדרשת מהאדם יושרה ובקרה עצמית, תמיד ובכל מצב, מלוּוה בהתבוננות עצמית אובייקטיבית ולא שיפוטית. וככל שתהיה ההתבוננות חודרת וקפדנית, עליה להיות גם סלחנית ומכילה, בין אם כלפי עצמו ובין אם כלפי זולתו.
אספקט זה יוצר קושי להגיב באופן ספונטני, משום שהכל מתוכנן ומבוקר. קשה לאדם לבטא את רצונו או לדרוש את המקום המגיע לו. רגשותיו אינם מובנים לסביבה, בעיקר משום שאינם מובנים לו עצמו. עם זאת, כדאי לזכור כי הרבה פעמים האנשים מסביב מחבבים ומעריכים את האדם הרבה יותר משהוא סבור, משום שרואים את ההשתדלות והעומק שבו. בנוסף זוית זו תצביע על יכולת מחקר והתמחות גדולה שיש לאדם בתחום מסויים, יכולת לרדת לפרטים ולהגיע לשלימות ובקיאות מירבית באותו התחום.
בעיקרה זוהי אחת משלוש הזויות הדיסהרמוניות אשר בין הארכיטיפיות. באה בדרישות, מציבה קשיים, מעכבת ויוצרת תחושה פנימית של תיסכול, ספֵקות עצמיים, אי-נוחות, חוסר חופשיות וחוסר ביטחון עצמי – אך היא עושה זאת בצורה הרבה יותר מוסתרת והרבה פחות דרמטית מאשר שתי האחרות. עם 90 או 180 הקשיים והעיכובים בולטים לעין והאדם יודע בדיוק היכן טעה ובמה אָשָׁם – זאת משום שהצלחה וכישלון או אנשים שממול דואגים להודיע לו. לעומת זאת עם 150 האדם אינו מודע לטעויות. עם 150 שמש-ירח יהיה עליו לחפור ולחפש בתוך עצמו ללא הרף, ובדרך כלל לא יקבל כל הנחיה מבחוץ. תובנה מקדמת תגיע בעקבות התבוננות מתמדת והקשבה למורה רוחני.
עם זוית זו בין שמש וירח הרבה פעמים החיים מוקדשים לעבודה רוחנית, וזו מעלתה הגדולה ביותר. אך במקרים בהם אין מודעות ואין עבודה עצמית, האדם עלול להפוך לביקורתי, מרחיק מעליו את משפחתו והוריו וכל המבקש קירבתו -בעודו מלא וממולא בפחדי נטישה וטענות. לחילופין, עלולות להתעורר בעיות בריאותיות ופסיכוסומטיות. בסך הכל די קשה לאדם לקבל את עצמו, ואין לו כל כך את מי או את מה להאשים. הוא מתוסכל, אינו שבע רצון מעצמו ומחייו, מציק לאשתו ולילדיו ומבקר אותם עד לזרא, ואינו יודע על מה ולמה, מה לא בסדר או מה צריך לשנות.
יש להדגיש כי תחושת מועקה זו היא הזדמנות גדולה להתפתחות נפשית ורוחנית. זהו אדם בעל עין חודרת, יכולת מדיטטיבית ויכולת לשחרר דברים בכתיבה, בציור דייקני, בשיחות עומק וכתיבת שירה. טובים במחקר מכל סוג.
מה שמיוחד בזוית זו – היא מציעה לאדם לשאול, לא לחפש תשובות. הסקוויר (90) מעלה בעיה ומבקשת עבורה תשובה ופתרון. לא קווינקנקס. איתה מה שחשוב היא השאלה, לא התשובה. תשובה מרגיעה את השׂכל לרגע, אבל אינה מקדמת את האדם לשום מקום. המניע של קווינקנקס זה הוא להטיל ספק בעצמי, לבחון את עצמי ללא הרף, לבנות את האישיות על בסיס נקי יותר. לא להיתקע בתבניות של אישיות, לא להפוך את האישיות לכלא. מזמינה את האדם להשתנות ברכות ובהדרגה ובצעדים קטנים, ולחפש בכל פעם דרך נכונה ודקה יותר להשתחרר מסיגי אישיותו. מציעה לעדן קצת את האגו. להמציא את עצמו מחדש בכל פעם.
שמש-ירח בקווינקנקס עלולה להצביע על הורים חולניים או על יחסים מתסכלים בין ההורים לבין עצמם, והילד מקבל מהם דוגמאות מאכזבות לגבי הקשרים בין המינים. במיוחד יתבטא הדבר במסרים קשים הרוחשים מתחת לפני השטח, שכילד בעל רגישות הוא חש בהם, אך לא ניתן לו להצביע עליהם ולהגדירם במפורש. במקרים אחרים האדם עצמו עייף או בורח להיפוכונדריה או אל מחלה אמיתית. לעיתים יחווה השפלה וחוסר הבנה מצד ההורים, או תיסכול ביחסי שותפות או ביחסים זוגיים.
ולמרות כל אלה, קווינקנקס שמש-ירח מצביעה על אדם רגיש, בעל יכולת התבוננות, דק אבחנה וקשוב, שולט בעצמו ומומחה במקצועו, בעל יושרה ובקרה עצמית מפותחת, ויש בו כוח עדין, חבוי, לא מופגן המתגלה בעתות מצוקה. בעיקר רואים כוח זה כאשר מתעורר צורך להציל משהו, להציל אדם או דבר. זוית של עקרב-בתולה – דורשת התרכזות ומיקוד, התכוונות בכל עשייה, ומתן שירות לא מחושב. ככלל, עם זויות אלו במפה מוטב אולי לבחור מקצוע בו על האדם לתת שירות ולטפל בזולת, ולא לנהל או לתת פקודות.
זוית העובדת נפלא אצל אנשים שהם מטבעם צנועים ומסתפקים, מעריכים את מה שיש, ממושמעים ומשרתים מתוך בחירתם הם ולא מתוך הכרח ומקפידים על סדר וניקיון במעשה ובמחשבה.
כאשר הזוית בתולית יותר באופייה, הדברים יתבטאו יותר בעשייה, שליטה, התמחות או בריאות. כאשר הזוית עקרבית יותר הדברים יתבטאו יותר בתחום הנפש, המחקר וכוח הרצון. בשני המקרים יהיה אדם פתוח לרוחני, וכשהוא מתעורר לראות את עצמו ולזכור את עצמו, יידע אושר עמוק ואמיתי, מלאות ושלימות האופי.
(רספוטין, חנה סנש, מיכאיל ברישניקוב, רֶנָטו קָרוֹסוֹנֶה, ג'יימס קמרון (מחבר אוואטר), אדי מרפי, גולדה מאיר)
(אורב: עד 2.5 מעלות)
2:19
לי ![]()
זה לא קשור לזוית מתרחקת או מתקרבת. שתיהן אינן מדוייקות ונמצאות באורב מהזוית המדוייקת -
זוית מתקרבת = כוכב מהיר שמתקרב לזוית המדוייקת עם האיטי (עדיין לא הגיע לשם).
זוית מתרחקת = כוכב מהיר שעבר את הזוית המדוייקת לאיטי וממשיך הלאה ממנה.
זוית 150 היא זוית בתולה-עקרב ביחס לטלה (נקודת המוצא של זויות ארכיטיפיות).
כלומר: 0 טלה ל-0 בתולה - 150 בתולית
0 טלה ל-0 עקרב - 150 עקרבית.
כך שזוית בין שמש ב-12 סרטן לירח ב13 קשת תהיה 150 בתולית, וזוית מתרחקת (כי הירח עבר במעלה את הזוית המדוייקת).
אפשר להעריך אם בתולית או עקרבית אם מסתכלים על המולות לכוכב האיטי - 30 מעלות לפני = בתולית, 30 מעלות אחרי = עקרבית.
וגם לדמיין מבנה של יוד שבו שתי שלוחות של 150 שיוצאות מקודקוד אחד (לדמיין את השלוחה השנייה וכך לקבוע מי היא מה).
מגי ![]()
עכשיו אני לא לגמרי בטוחה - את הזוית המתרחקת והמתקרבת מודדים לפי התנועה של הכוכב המהיר לעומת האיטי.
האם גם את עניין העקרב/בתולה, כפי שכתבתי למעלה?
4:01
מגי אדם אמר
...מזמינה את האדם להשתנות ברכות ובהדרגה ובצעדים קטנים, ולחפש בכל פעם דרך נכונה ודקה יותר להשתחרר מסיגי אישיותו. מציעה לעדן קצת את האגו. להמציא את עצמו מחדש בכל פעם.
(הדגשה שלי. ג.י.ב.ג.ו.ב)
מגי ![]()
האם להמציא מחדש לא ייחודי לפלוטו ולהיבטים קארדינליים?
150 לא מדברת יותר על התכווננות מאשר על להמציא מחדש?
10:34
13/12/12
Offlineגיבגוב - תודה. נדמה לי שאין סתירה בין מה שאת כתבת למה שאני. לא כתבתי על זווית מתרחקת, אלא על פלנטה מתרחקת (פלנטה מהירה מתרחקת מהפלנטה הכבדה יותר או מתקרבת אליה. בפועל נראה לי שזה יוצא אותו הדבר...)
בכל מקרה, אחרי ההסבר שלך אני חושבת שהבנתי. מגי נתנה את התמונה הוויזואלית, אבל הראש הדלאי שלי ביקש גם את המתמטיקה... ![]()
את יודעת, לא בטוחה אם זה משיב על השאלה שלך - אבל בעולמם של המשתנים, ההתכווננות היא שמביאה את השינוי...
בוקר טוב!
.
לי, אין קשר למתרחקת ומתקרבת.
מתרחקת ומתקרבת קשור במעלות, ואילו בתולית-עקרבית קשור במיקום שלהם במזלות.
(לדוגמא: שמש ב-10 מעלות שור וירח ב-8 מעלות קשת - זו זוית יותר עקרבית (משום שהירח מעל השמש)
ומתקרבת (משום שהירח, שהוא המהיר יותר) מתקרב לקראת התמלאות הזוית.
אם השמש היתה ב-8 שור והירח ב-10 קשת - זו זוית מתרחקת.
כלומר, אלה שני עניינים שונים ולא קשורים, ויש להם פרשנויות שונות ולא קשורות.)
גבגוש, להמציא את עצמי מחדש זה לא עניין קרדינלי. קרדינלי זה להביא חדש, ליזום, לפרוץ דרך,
להביא זרעים חדשים, וזה עניין של צמידות, מולות וסקוויר.
זוית 150 היא לגמרי זוית של להמציא את עצמי מחדש,
גם מצד הבתולה (לשכלל דבר או לנצל את אותו המשאב בצורה אחרת)
וגם מבחינת העקרב (התחדשות. התחדשות, לא חדש).
![]()
3:21
תודה מגי
כתבתי למעלה בשאלה אם להמציא מחדש לא קשור לפלוטו והיבטים קארדינאלים ולמעשה התכוונתי ל-פלוטו בהיבטים קארדינליים. ובכלל לא שמתי לב לעקרב (פלוטו) של ה150 העקרבית...
![]()
אבל!... עדיין לא ברור לי עניין ה"להמציא מחדש" בזוית של 150. בעיקר בגלל ש"להמציא מחדש" נשמע לי מאוד יוזם, דוחף ופעיל. אלה לא מתקשרים לי ל-150 שיש בה הרבה התבוננות ופחות פעולה אקטיבית. ובמיוחד כשפלנטות כמו נפטון, ונוס או מרקיורי למשל משתתפים.
ברשותך דוגמא וסליחה על הסטייה מהנושא של שמש-ירח: איך שמש-נפטון ב-150 עקרבית (מתקרבת) ממציאה את עצמה מחדש? 
תודה ![]()
![]()
![]()
.
תראי גיב, גם אם להמציא את עצמי מחדש מצריך כוח, הרי שזה לא כוח קרדינלי
כי אם כוח של פיקס עם משתנה. היינו, משהו שבא ונובע מתוכי - המשולב ביכולת וברגישות הדרושה
על מנת להבין את כי התנאים מסביב השתנו ואיך להתאים עצמי אליהם.
אדם אם שמש נפטון ב-150 ממציא את עצמו מחדש מבחינה אמנותית ויצירתית קודם כל,
מרצון או מכורח הוא לא ממחזר את עצמו אלא כל פעם בוחר או נאלץ להביא מתוך עצמו משהו שונה.
במובן אחר, שמש ונפטון קשורים בפרסום, וזה יכול להיות שייאלץ לנקוט גישות אחרות בכל
פעם כדי להגיע לפרסום, אם זה העניין במפה שלו.
ויש לזה גם קשר חזק עם האבא וכל פעם משהו אחר צף ועולה ביחסים איתו.
אני חושבת על עוד משהו, אבל אני אעזוב את בינתיים...
16:44
תודה מגי ![]()
אני מבינה עכשיו היבטים נוספים שקשורים לזוית הזו. לפני כן היא היתה קצת מעורפלת בהבנה שלי אותה... משהו שלא נותן להתקדם בקו ישר אלא מאלץ לתהות על פשרם של דברים ועל כך שלא הכל נמצא תמיד בידיים שלך.
בגלל שהשתמשנו במושג "להמציא מחדש" גם בהגדרת ההיבט פלוטו סקוויר שמש, זה נתפש אצלי כמשהו יותר אקטיבי (כיאה להנ"ל). אבל להמציא מחדש את עצמך כמו שכתבת, יכול להיות גם בשקט, עם הזמן, בהשתנות אורגנית יותר ולא רק בבום-טראח.
אבל יש לי תהיה בכל זאת (מקווה שאני לא חופרת מדי). ציטוט מדברים שמגי כתבה לי בפרטי על הזוית 150 בהקשר של "להמציא מחדש":
"זה לא אפס-אנד-דאונס, זה לא מולות. זה משהו אחר שנובע מתוכך בכל פעם בשני התחומים האלה.... לא ממחזרת את עצמך..."
בעצם יש ב-150 משהו רענן וראשוני בהקשר של הכוכבים המשתתפים. אם הבנתי נכון, זה כמו 'בכל פעם כמו בפעם הראשונה' (עם חומרים חדשים). כלומר, אין בנייה של אותו הדבר לאורך זמן אלא ממש להיוולד מחדש בחוויה ולהמשיך עם ראשוניות של ילד.
אם כך, מה למעשה ההבדל בין הראשוניות והרעננות של ה-150 לבין ה"צעירות" של ה-45?
[מנסה לחשוב - ה45 יותר בוסר, ה150 מביאה משהו שלם יותר ומחודש?]
תודה רבה
וסליחה על החפירות... 
1 Guest(s)
Log In
Register