AAA
Avatar
Please consider registering
guest
sp_LogInOut Log Insp_Registration Register

Connect with

Register | Lost password?
חיפוש מתקדם
Forum Scope




התאם



Forum Options



Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters
sp_Feed Topic RSSsp_TopicIcon
שאלות על שליטים, מקצוע ועוד
17/10/18
16:51
Avatar
jethra
Member
Members
Forum Posts: 249
Member Since:
14/8/16
sp_UserOfflineSmall Offline

הי לכולם.

שקעתי קצת בזמן האחרון בקריאה בפורום, ונבירה בכל מיני שרשורים שהולידה מספר ניסיונות שלי להבין ולתרגל באמצעות המפה שלי על אף שמידת האובייקטיביות שלי מוטלת בספק. 

אז אשמח אם מי מכם יוכל להעשיר אותי מהידע שלו.

1. שאלה לגבי שליטים - שליט האופק שלי הוא אורנוס. אבל ניסיתי גם את כוחי בשליטת המפה - ולא הצלחתי להכריע במשקל בין אורנוס לבין השמש. (ואולי זה בכלל כוכב אחר - כמו ונוס שצמודה לשמש, שולטת באורנוס ועושה היבטים לכל מה שזז).

2. לגבי דיספוזיטור אחרון - שוב יצאה לי השמש. שהיא במזל אריה. ואני תוהה אם זה נכון.

3. בהמשך לתהיה זו - מרקורי אצלי ב7 בבתולה - האם לדעתכם הוא עומד בפני עצמו או שהשליט שלו הוא כירון כפי שהנחתי.

4.קראתי הרבה על נפטון ב10 וניסיתי לבחון את הכיוון המקצועי גם בעזרת שליטים, כפי שראיתי באחד האשכולות ושם ממש הסתבכתי- 

בבית 2 דגים יושב כירון בטלה. שליט בית 2 נפטון הוא בקשת וצמוד ליופיטר בעקרב על הMC. שליט יופיטר הוא פלוטו בבתולה שיושב בבית 8. (לא ידעתי אם להמשיך מכאן הלאה עם שליט פלוטו, מרקורי בבתולה בבית 7 מה שמחזיר שוב לכירון בטלה 2 אורנוס ב8 ונוס ב7 צמודה לשמש אריה).  בית 6 בסרטן הוא ריק ושליטו הירח בשור בבית 3. וונוס ב7 צמודה לשמש באריה .

על פניו הייתי אומרת שבית 2 כמובן מושפע מכירון ונושאי גופנפש, תזונה, שירות, ריפוי  (בתולה) עומדים על הפרק. ביחד עם גישה צנועה בסיסית . נפטון עושה בלגן ומקשה לזהות מה נכון לעשות בכללי, מדגיש ערכים רוחניים וכמובן נושאי דגים. יופיטר מביא איזה וויב אחר ואולי מעצים את הבלגאן אפילו, עם נושאים קשתיים, טבע, הוצאה לאור, הוראה. 

נפטון יושב בביתו של הגדי ובמולות לסטורן. מה שאולי מעצים את הקונפליקט והבלבול.

וכמובן יש את השילוש הפיקסי הדי הדוניסטי שעומד בניגוד גמור לכיוון הנזירי/רוחני/צנוע של השאר - שהוא שמש אריה, ירח שור ואופק דלי. שתובע בכלל ביטוי יצירתי, איכותי, מקורי ועצמאי כך נראה לי. אבל גם מאד קשה להתניע מהלכים עם הפיקס.

 

בקיצור הסתבכתי... וכל הזמן חוזר לי איזה משפט שמגי כתבה על נפטון ב10 שאומר לאדם לא ללכת עם מה שהוא רוצה אלא עם מה שהיקום רוצה. שהדרך גדולה מההולך בה. שכך יגיע אל ייעודו, אם יוכל להרפות. והאמת היא שאני מאד מזדהה עם הנכתב על נפטון ב10 לגבי יעדים חיצוניים - להבדיל מיעדים פנימיים שמושכים ומרתקים אותי. ויש בי כל הזמן איזו תחושה כאילו חייתי במנזר בודהיסטי פעם, או משהו בסגנון כזה. וזה חוזר לי שוב ושוב הרצון להגיע לניקוי הטוטאלי הפנימי. ולעסוק ולחיות את זה. 

אז בשורה התחתונה לא יודעת לאן המפה מושכת יותר. אבל מרגישה נוח לפרוש את ההתלבטויות האלו כאן.  (לא מצפה לתשובות קסם). רק אשמח לקצת סדר ממי שיכולה לשפוך קצת אור. ואם לא, גם טוב! לפחות ניסיתי לתרגל :)

 

תודה :)

17/10/18
23:47
Avatar
Givguv
Member
Members
Forum Posts: 762
Member Since:
11/1/17
sp_UserOfflineSmall Offline

היי ג'ת'רה,

תוכלי בבקשה לצרף את המפה? 

18/10/18
8:35
Avatar
jethra
Member
Members
Forum Posts: 249
Member Since:
14/8/16
sp_UserOfflineSmall Offline

חחחח אני לא מאמינה ששכחתי לצרף את המפה :))))) תודה. מצרפת.bir150-1.png

sp_PlupAttachments קבצים מצורפים
18/10/18
14:43
Avatar
gonzoy
Member
Members
Forum Posts: 972
Member Since:
15/10/11
sp_UserOfflineSmall Offline

נפטון ב-10 אומר השראה ממה שאני יודעת. אם זה השליט של בית 2 מן הסתם הפרנסה שלך קשורה לייעוד שלך. כלומר אם זה בצורה של השראה אז את תתפרנסי ממה שעושה לך השראה. אם זה בצורה של נתינה חמלה אז את תתפרנסי מתחומים כאלה. תלוי מה מהפרשנויות של נפטון את יותר מתחברת.

18/10/18
19:08
Avatar
jethra
Member
Members
Forum Posts: 249
Member Since:
14/8/16
sp_UserOfflineSmall Offline

הי גונזו תודה על התשובה. הנפטון גם צמוד ליופיטר ולMC שזה אולי עשוי עוד יותר להעצים את ההשפעה של נפטון משום הצמידות והתחלופה של יופיטר (נפטון בקשת). כן מניחה שזה קשור להשראה ולאמנות ולמדיה. ובעבר עסקתי בכך.  פשוט ניסיתי ליישם את שרשרת הניתוח לכשעצמה. ונזכרתי שבית 6 סרטן והירח בשלוש, אז הוא מתבטא דרך נושאי בית 3. כתיבה אולי מדיה ולא יודעת מה הקשר לאחים ושכנים וכו'. 

והשליט של בית 10 הוא בבית שמונה - אז התקשיתי לחבר אותם. האם טרנספורמציה פנימית קשורה לשינוי ייעוד? האם אובדן וטראומות משפיעים או דוחפים לכיוונים אחרים? האם כספים של אחרים קשורים ליישום בבית 10?

בקיצור ניסיתי להבין את תרשים הזרימה המשוער. :)))))

20/10/18
0:24
Avatar
mares_nest
חבר
Members
Forum Posts: 1277
Member Since:
09/9/11
sp_UserOfflineSmall Offline

אני חושבת שצריך להתחשב בשליטים המקוריים

השליט של דלי הוא שבתאי, והשליט של בתולה הוא מרקורי..

היתי ממליצה לחזור ליסודות לפני שהולכים כל כך רחוק

(לא בנימה מתנשאת או משהו..)

20/10/18
15:09
Avatar
Givguv
Member
Members
Forum Posts: 762
Member Since:
11/1/17
sp_UserOfflineSmall Offline

היי ג'ט, cute-bunny_png

לדעתי רום השמיים הוא קודם כל יופיטר. יופיטר צמוד אליו ונמצא באותו המזל. אל יופיטר בעקרב צמוד נפטון ב-0 מעלות קשת.

המפה שלך מסמנת אורבים של 15 מעלות... להבנתי אם רוצים לצמצם אורבים צריך לרשום אחוזים שקטנים מ-100%. אני מסמנת 80% וזה מצמצם לי אותם ולא מסמן את כל הזויות שאחרת היו מופיעות.

אז רום שמים בעקרב - יופיטר ונפטון, מולם וצמוד גם הוא לציר MC-IC יש את הירח. אלה המרכזיים. משם שרשרת השליטים: פלוטו ומרקיורי. 

צריך לראות איזה היבטים כולם עושים אבל ממש קשה לי להסתכל במפה הזו. הכל מסומן בה גם מה שלא אמור להיות מסומן.

אפשר גם ללכת לשליט העתיק שהיום נקרא השליט המשני של עקרב - למארס. מארס-אורנוס-ונוס-שמש.

ואיכשהו צריך לחבר את כולם. 

בקומבינציה הראשונה, יחד עם הכוכבים בבית 10 הייתי אומרת שהדבר הראשון הוא מחקר ולימוד. אלה יכולים להיות ביצירה, בכתיבה, בלימוד, בעבודה עם אנשים. הירח ובית 8 של פלוטו מראים לדעתי על מעורבות אישית (יש את אלה שיש בשבילם עבודה וחיים פרטיים ואת אלה שהכל מעורב - כאן נראה לי שהכל מעורב).  הנושאים של הכוכבים יכולים גם להראות את "התפאורה" - כלומר, העבודה היא באוניברסיטה, במשהו שקשור לביטחון ודוברות, בדברים שקשורים לחו"ל ולים וכו' וכו'.

משהו כזה. איך זה נשמע לך עד עכשיו? laugh

20/10/18
15:17
Avatar
Givguv
Member
Members
Forum Posts: 762
Member Since:
11/1/17
sp_UserOfflineSmall Offline

עכשיו אני רואה שיש גם זוית לשבתאי (בעיקר מנפטון) ולפלוטו. מולות וסקסטייל בהתאמה. כעקרון לזויות הדיסהרמוניות, במיוחד הקארדינליות, יש יותר משקל. אבל בגלל שפלוטו הוא השליט, והוא בבתולה והשליט שלו הוא מרקיורי שגם נמצא בבתולה, והזוית סקסטייל היא זוית טלה-תאומים, הייתי אומרת שזה מדגיש את פלוטו ואת הכיוון של כתיבה וקומוניקציה. 

שבתאי במולות, שלא צמוד לירח אבל משוטט גם הוא באיזור של הIC, יכול להראות על עכבות מצד אחד אבל גם על עבודה עצמאית מהבית, עבודה שאמורה להגיע לקהל. 

20/10/18
19:47
Avatar
jethra
Member
Members
Forum Posts: 249
Member Since:
14/8/16
sp_UserOfflineSmall Offline

הי לכן, תודה על התשובות!

מרס - אני באמת תהיתי לגבי עניין השליטים העתיקים. ובפרט לגבי דלי וסטורן.

גיב, צרפתי מפה מצומצמת אורבים (תודה, באמת לא ידעתי איך לעשות זאת) ובלי כירון והדרקונים.

בגדול את צודקת. אבל לא הבנתי מדוע פלוטו מדגיש כתיבה וקומוניקציה? (חוץ  כמובן משום שהוא בבתולה ומרקורי בבתולה). חשבתי שפלוטו יכוון לדבר מה עקרבי.

מעניין מה שכתבת על הירח. היו לי אכן תקופות של ערבובים בין הממדים בחיים.

את לא מתייחסת בכלל לכירון? גם לא בהקשר של בית 2?

והשאלה לגבי בית 11 כזה שבו יופיטר אמור להתבטא? רלוונטית?

bir80.png

sp_PlupAttachments קבצים מצורפים
20/10/18
21:11
Avatar
Givguv
Member
Members
Forum Posts: 762
Member Since:
11/1/17
sp_UserOfflineSmall Offline

פלוטו  תורם למחקר, להעמקה. מרקיורי ובתולה לכתיבה. יופיטר לשטח אקדמאי (או שקשור איכשהו לחו"ל או להרחבת ידע) וכו'.

התייחסתי רק לשליטים שקשורים לבית 10. אם את רוצה להתייחס לבתולה כנשלטת ע"י כירון ולהמשיך את שרשרת השליטים ממרקיורי את יכולה. 

20/10/18
21:21
Avatar
jethra
Member
Members
Forum Posts: 249
Member Since:
14/8/16
sp_UserOfflineSmall Offline

התייחסתי משום בית 2.  טנקס!

21/10/18
4:32
Avatar
Givguv
Member
Members
Forum Posts: 762
Member Since:
11/1/17
sp_UserOfflineSmall Offline

בהקשר של בית 10 ושליטיו הייתי מתייחסת לכירון כמהבט 150 למרקיורי - את זה הייתי רואה כקשור לכתיבה, עריכה או תרפיה בדיבור, שיקום (של גפיים בעיקר) וכו'. (יצא לי לראות עד כמה כירון קשור לכתיבה ולדיוק בכתיבה - ממש מעניין).

ג'ט, אני אשמח אם תתני לי פידבק על מה שכתבתי. כדי שאלמד בעצמי איך זה עובד בשטח smile

24/10/18
12:39
Avatar
jethra
Member
Members
Forum Posts: 249
Member Since:
14/8/16
sp_UserOfflineSmall Offline

גיב,אם הבנתי נכון מההסבר היום, אז בית 10 מופעל מרחוק מבית 8 (כי בו פלוטו מצוי) אבל המשמעות קצת נסתרת בעיני :)))) האם הוא מופעל על ידי טרנספורמציות פנימיות? מוות? בן זוג? גלגול קודם וכן הלאה.... 

Forum Timezone: Asia/Jerusalem
Most Users Ever Online: 2849
Currently Online: ara33, Alin
Guest(s) 159
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
ara33: 4057
Morgan: 2498
יגאל: 2262
Lee: 2113
Alin: 1462
kafe: 1288
Member Stats:
Guest Posters: 174
Members: 355
Moderators: 2
Admins: 1
Forum Stats:
Groups: 1
Forums: 1
Topics: 5526
Posts: 57973
Newest Members:
gachlilit, ron adam, Ayellet Ben Ner, naama, Tan, mayna
Moderators: מגי אדם: 13386, alina: 1920
Administrators: אורי אדם: 39
    

Comments are closed.