Topic RSS11:01
ראיתי אתמול את טיטאניק בפעם הראשונה בחיי(כן כן) ובאמת שהוקסמתי מהמשחק של קייט וליאונרדו.
הסתכלתי במפות שלהם ולשניהם יש סאטורן ב10, ואופק וירח במאזניים(קייט ממש מאזניימית, אופק ירח ושמש במאזניים). ומה שמעניין שלקייט יש סאטרון ב10 באריה, ולליאונרדו בית 10 בסרטן, ושניהם ממש מצליחים,
האם זה קשור לשבתאי הזה? השבתאי הדרשן הזה בבית 10 גורם למוטיבציה להצליח?
ומעניין שאצל שניהם הוא נמצא במזלות הקשורים למשחק...
12:24
17/10/10
Offlineואו קייט מדהימה.
היא באמת מבחינתי השחקנית הכי יפה בהוליווד של התקופה שלנו. היא מקרינה חכמה ועוצמה. מקסימה.
כשרון מדהים. יש להם עוד סרט מעולה ביחד- שיצא לפני איזה שנתיים שלוש, חלון פנורמי. משחק משובח
שם, נידמה לי שהיא זכתה באוסקר על זה.
בכית עידן ?;)
אני ראיתי אותו פעם ראשונה בכתה ח'. בכיתי כמו פסיכית. כל הפרצוף שלי היה שחור מרוב המסקרה
שנמרחה.
בקשר לשבתאי... לדעתי אתה מסתכל על זה לא נכון. יש עוד מליון שחקנים הוליוודים שאין להם שבתאי
ב10. שום מיקום במפה אינו ערובה להצלחה.
וזה מאוד מעניין שבתור מאזנאימית מכופלת קייט עשתה את הפריצה שלה בסרט על אהבה.. מתאים
מאוד.
אם אני לא טועה גם לליאו יש משהו במאזניים (בטח אופק, ליפיוף..), והוא שמש עקרב. אז מאזניים ועקרב זה הכי מערכות יחסים
עמוקות ודרמטיות 

יש לי תאוריה כזו, שהשחקנים עצמם גם כן התאהבו והם האהבה האמיתית אחד של השני אבל הם בחרו
להשאיר את זה ככה באוויר.
no one forgets the truth,they just get better at lying
12:29
חחח לא בכיתי, אבל התרגשתי, מתאים לך לאהוב את הסרט הזה.
הם לגמרי הביאו את העקרב-מאזניים לסרט..
נכון שיש עוד מיליון שחקנים בהוליווד, אבל לא כמוהם...
וגם בלי קשר לזה שהם שחקנים, סאטרון ב10 זה מיקום "קשה" לקריירה,
אז איך זה דווקא עם הסאטורן הזה הם הצליחו כל כך?
וכן קייט מדהימה, יש בה אצילות...ונוס בבתולה בבית 11..אז יאפ.
וכן לליאו יש אופק מאזניים וירח מאזניים.
(ולה יש גם פלוטו צמוד לאופק)
12:46
17/10/10
Offlineחחח ברור שמתאים לי! רומנטיקנית חסרת תקנה שכמותי :(
בקשר לשבתאי ב10 ומיקום "קשה" לקריירה... זוכר מה מגי תמיד אומרת? שעם שבתאי יש מרחב
בחירה גדול מאוד , ואנשים שעושים בחירה לעבוד עם השבתאי שלהם ולהתמודד עם הקשיים,
מגיעים לתוצאות העמידות והנכונות ביותר..
ושים לב, ששניהם, למרות שהם שחקנים מאוד טובים, לא קצרו "ישר" , את ההצלחה של זכייה באוסקר
וכו'. קייט קיבלה אוסקר רק אחרי המון שנים, ועם כל הבאז סביב הסרט הזה וכל פרסי האוסקר לבמאי
וכו'.. אף אחד לא התייחס כל כך לשחקנים (לא מבחינת הערצה, אלא מבחינת אותות הכרה וכו').
וליאו- אפילו שהוא שחקן מאוד טוב, ומשחק בסרטים מאוד איכותיים ומוערכים,
כל הזמן מועמד לאוסקרים ועדיין לא זכה באחד..
ואיך לעזאזל לא בכית?!!?!?
זו הסצנה האהובה עלי :):):)
17:01
אני אוהבת קלאסיקות של פעם. שום דבר לא ישתווה לשחקני הוליווד של פעם. שום דבר. השחקנים של היום לא ישתוו להם. זה משהו באופי ובתרבות של פעם שאין היום... הסרט הכי אהוב עליי בחיים זה הסנדק 1 2.תראו את מרלון ברנדו ואל פאצינו, שני שחקנים מדהימים כישרוניים ביותר … אני לא יכולה לתאר.. הסרט היה מועמד לעשרה פרסי אוסקר.
17:48
17/10/10
Offlineואו סטאר..
את רצינית שהסרט הזה לא נגע בך????
לדעתי דווקא העובדה שזו לא עלילה שמתיימרת להיות מתוחכמת או מחדשת,(בחור עני פוגש בחורה ממעמד גבוהה- זו אהבה בלתי אפשרית, ואם יש איזה מוות בסיפור אז מה טוב..) עושה אותו לכל כך נוגע בקולקטיב, כל כך , אל
זמני, כל כך אמיתי. ואיך שהאהבה היא בעצם ההצלה האמיתית שם. רוז אומרת בסוף שג'ק דוסון, הציל אותה,
בכל דרך אפשרית....והוא חי עכשיו רק בזיכרון שלה
ולא יודעת, כל הכאב הזה, על הזכרון הקרוב עד חנק ובכל זאת מתרחק בכל שנה קצת יותר.. והמנגינה האירית
הזאת, שחוזרת לאורך כל הסרט, ומשמיעה בדיוק את הצלילים האלה- של יופי וכאב וגעגוע, ופספוס
בבית ספר הייתי כל הזמן מנגנת את המנגינה הזו על הפסנתר עד שכולם שנאו את הטיטניק חחח.
ואני לא שוכחת את החלק שבו ג'ק מראה לרוז תמונה שהוא צייר בפריז של מישהי שתושבי המקום נהגו לקרוא לה "מאדאם ויז'ו",- "גברת התכשיטים" כי היא נהגה להגיע לאותו בר בכל ערב, ענודה בכל התכשיטים שיש לה,
והבגדים מעלי העובש שלה, ולחכות לאהוב האבוד שלה.....("wating for her long lost love..") והוא מספר לה את זה, וזה בדיוק מה שהולך
ליקרות לרוז, אבל הם עדיין צעירים ורעננים ובטוחים שכל החיים לפניהם 
ואיך בסצנה הזו בסוף, היא נפגשת שוב עם ג'ק. בחלום, או אחרי שהיא כבר מתה, והכל יפה ומסודר לכבודם
והם צעירים ויפים.. אוף..
כל זה לא נוגע בך??
21:10
היי ג'סי (:
תראי, אני מאוד מאוד מבינה את כל הקטע הזה … זה באמת מרגש … אבל פשוט עדיין זה תמים מדי כזה, לא יודעת, באמת לא מתחברת לזה …
אבל מה שכן ראוי להערכה זאת באמת הפשטות והאומץ… ויש מלא מקרים כאלו, זה רק מקרה אחד … זה רק סוג מסוים של אנשים והתכונות אופי אולי בגלל זה גם קשה לי להתחבר… לא מתחברת לאמונות של שני האנשים האלו בסרט… האהבה ביניהם גורמת לי קצת סלידה .. לא יודעת, מוגזם מדי. אבל זה מאוד מזעזע מה שקרה, ולשום בנאדם שבעולם לא מגיע לו לאבד את הדבר שהכי יקר לו, אין מה לדבר על זה בכלל .. זה דבר זוועתי … אבל זה לא אומר שצריך לעשות כזאת דרמטיות. סיפור האהבה ביניהם מאוד מרגש, באמת זוועתי ככה לאבד בנאדם למרות האהבה. … בכלל לא צריך לקרות דבר כזה לאנשים, אבל קחי בחשבון ששום דבר שמה לא היה מפותח ..
יש סרטים שאני מאוד מתחברת לאנשים, על מה שמדובר בסרט, ולמסר.. לא הכל, אבל יש …
.
אני ראיתי את הסרט הזה עם ליאונרדו וקייט, ולפניו, שנים קודם, ראיתי את אותו הסיפור
בשחור-לבן עם שחקנים אחרים ותסריט קצת אחר. הייתי אולי בת 15...
גם עכשיו גם אז יצאה לי הנשמה מהתרגשות,
ובמיוחד בקטע בו הנגנים מנגנים בסוף. זה משהו שלא שכחתי כל החיים.
קייט נהדרת גם ב'על תבונה ורגישות'. לא פשוט לשחק לצד אמה תומפסון.
אותו ראיתי חמש עשרה פעם....

19:44
סטארוש
לאימי נשמתי יש עוד יומיים יום-הולדת :
מכירה שוורים לפני ולפנים , גם אחותה של אמי חוגגת ב 5 למאי ... שיהיה להן ולך בהמון מזל משופר .
המעניין שאבי זיכרונו לברכה , שהוא הדמות בשבילי : מקור השראה אמתי בחיי למרות כל השנים שעברו ממציאותו הפיזית בעולם , עדיין הוא מלווה אותי , נמצא איתי וממשיכה להקשיב לעצותיו , תובנותיו והליכותיו : גם ה

שלו במזל שור :
אבל הירח ונוס טלה ,
בדלי חצי מעלה מסאטורן שלי . ובכלל הקשרים במפות שלנו מסבירים את הקשר הקארמתי החזק ואת הנצח : נצחיותה וניצחונה של הנשמה שמעבר לפיזי והממשי .

חי'ה wings
20:17
jessi_8 אומר:
חיה למה שמש שור לא אוהב רומנטיקה?
שור הוא תחת שליטתה של ונוס!
סטאר- לדעתי האהבה ביניהם גורמת לך לסלידה כי יש לך קצת אישיו עם אינטימיות.. בכל זאת.. פלוטו
מולות ירח לא הולך ברגל בקטעים האלה..
היי ג'ס
שור אוהב רומנטיקה נכון : אבל 
מאד מציאותית ולא אוהבת להיכנס לפנטזיות רומנטיות לא מציאותיות :
למשל : שורה של השיר "ממעמקים" של עידן ריכל : "מי ייתן חייו ישמם מתחתייך , מי כעפר לרגלייך יחיה "
תגידי לאימא להקשיב לשיר : ובשורות האלו ובפחותות מהן : תראי את תגובת השור "הזועם" : ורק שתביני :
אימי :היא הבן-אדם הכי מסור שהכרתי בחיי, וגם רומנטית נוסטלגית ובעלת יכולת הזדהות : אבל מאד מקורקעת ומציאותית : אולי זה לא נתפס וקשה להבין את זה לאנשים שלא חיים עם שור : מעניין לראות איך סטאר תגיב 

הרבה פנים לי יש , לפעמים אני חושש , כמו כל אחד אני יכול ל...
חי'ה wings
4:11
אני עם סטאר בקטע הזה של הסרט. יש רומנטיקה במובן האמיתי שלה (אמנות המאה ה-19 וסוף ה-18 יכולה להסביר את המונח הכי טוב) ואהבה ורגש, ויש רומנטיקה קיטשית ובמקרה הזה גם קיטשית הוליוודית (מוסיף חטא על פשע). אני אישית לא שרדתי יותר מעשרים הדקות הראשונות… 
אלי,
בקשר למה שרשמת:
שבתאי בבית 10- עניין של שליטה בחיים. מי שולט במי- אתה בחיים או החיים בך.
לעניין השליטה – האם שבתאי בכלליות מדבר על שליטה בחיים או רק בבית 10? לא לגמרי הבנתי למה התכוונת.
גם לגבי ריצת המרתון – זה לא ששבתאי במיקומים אחרים הופך את החיים למעוף ציפור… אז מה בעצם מייחד את המיקום בבית 10? (מלבד שיפור תנאי החיים)

10:59
שליטה בחיים זה עניין של בית 10. האופן שבו אנו מקבלים החלטות בחיים ומגשימים אותם,
המסלול שאנחנו בוחרים לנוע, האופן שבו אנו בונים את עצמינו. כששבתאי שם, זה הופך לכורח,
לדרישה. שבתאי דורש תכנון, התחייבות, לזרוע בדמעה ולקצור ברינה. הוא לא מתיר "לזרום עם החיים
ולראות לאן יובילו אותי". או שתקבע את גורלך בעצמך ובעשר אצבעות, או שתתקע במקום.
ונכון שבכל בית שבתאי מציב דרישה, אך בית 10 זה בית קרדינלי שסביבו החיים שלנו מתגבשים.
החיים במובן החיצוני, הרשמי, של הסטטוסים שאנו ממלאים בחיינו. בית 10 הוא בית הסטטוס.
כששבתאי שם, הוא דורש לעלות בסטטוס. וסטטוס זה עניין של הכרה חברתית, של שם שהאדם
בונה לעצמו, של המחוייבות שהוא לוקח על עצמו- מחוייבות שנוגעת גם לאחרים ולא רק לו עצמו.
התפקיד שהוא ממלא בחברה. וסטטוס זה לא עניין שתשתנה במה בכך. זה סיפור רחב יריעה שנוגע
לתמונה הכוללת, של לאן האדם הביא את עצמו ומה הוא עשה בחייו, שוב מהבחינה החיצונית, של
ההכרה החברתית (בית 10 הוא בית ציבורי).
13:01
17/10/10
Offlineהיי אלי,
אני תמיד ממש נהנת לקרוא את מה שאתה כותב. יש בהסברים שלך משהו מאוד נגיש אבל גם
ציורי. פשוט משהו מיוחד ! :)
כמובן שכל מה שכתבת על בית 10 מאוד עניין אותי, בתור מישהי שכמעט כל המפה שלה מתרכזת
שם. לאחרונה באמת יצא לי לחשוב על כל הסיפור של גדי עם סטטוס חברתי. ועלה בי הקונפליקט
הבא-
מה לגדי.. מזל אדמה, לא מוחצן, שקשור בהתחשלות אישית, ופרטיות... ולמעמד חברתי? למה בשאיפות
הגדאיות קיים הצורך לתפוס מקום של מעמד בחברה? למה זה מעניין אותו בכלל?
כל העניין הזה של שם שאתה בונה לעצמך... זה ניראה לי משהו שיותר מתאים לאריה. למה לגדי אמור
להיות חשוב השם שהוא בונה לעצמו? את הדברים שהוא עושה, הוא לא עושה למען הגשמה עצמית
או הכרה, הוא עושה את זה על מנת להיות מועיל ופרודוקטיבי ברמה של להתחבר למערכת
שגדולה ממנו וזקוקה לו, זקוקה לאחריות שלו... או שאני מפספסת פה משהו???
1 Guest(s)
Log In
Register