AAA
Avatar
Please consider registering
guest
sp_LogInOut Log Insp_Registration Register

Connect with

Register | Lost password?
חיפוש מתקדם
Forum Scope




התאם



Forum Options



Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters
sp_Feed Topic RSSsp_TopicIcon
Not My Place
01/6/13
15:06
Avatar
עידן לוי
אורח
Guests

התלבטתי אם לכתוב את זה, אבל בעצם... למה לא?

ארצה להקדים ולאמר כי זה לא שרשור התבכיינות, ולא לנסות להיות מיוחד, זו לגמרי הרגשתי.

אני לא מרגיש שייך לפה. למדינה, לדת. הזהות הלאומית-דתית שלי... לא קיימת אני מניח. וזה לא שאני מרגיש נוצרי או משהו אחר, פשוט.. לא מרגיש יהודי גם אם נולדתי כזה. ואני לא מתחבר למדינה הזו, לתחושות פה, להתנהגות. וזה לא בא מתוך ביקורת או משהו, ממש לא, פשוט לא מרגיש שייך ותאמינו לי שזה כואב לי.

אשמח לדעת אם למפה האסטרולוגית יש רמז. האם ירח עקרב, כירון ב4, השליט המשני של בית 4 בדלי בבית 9 יוצרים תחושת זרות וכאב בנוגע למולדת? 

01/6/13
15:36
Avatar
מגי אדם
מאשר
Members

Moderators
Forum Posts: 13333
Member Since:
10/10/10
sp_UserOfflineSmall Offline

 

כן, כן, וכן. ועוד הדגים...

מצד שני, עם כל אלה אתה גם יכול להיות שייך לכל מקום שהוא, ולהרגיש מלא וחם

בעוד אנשים שכן מרגישים שייכות לכאן, ירגישו זרות וכאב שם. 

זה הצד השני של אותו הדבר. 

01/6/13
16:08
Avatar
עידן לוי
אורח
Guests

כן. לא דיברתי על זה שאני לא שייך לשום מקום. זה פשוט פה. אני יודע שזה מוזר ומצחיק כי בכל זאת נולדתי פה, הנשמה שלי בחרה להיות פה... אח.. אלוהים והמיסתוריות שלו.

01/6/13
17:40
Avatar
Morgan
חבר
Members
Forum Posts: 2498
Member Since:
17/10/10
sp_UserOfflineSmall Offline

עידן,

לקרקע כאן, אתה לא מרגיש שייך? כאילו, לערים מסויימות וכו'?

לא מרגיש שזה הבית?

no one forgets the truth,they just get better at lying

01/6/13
18:02
Avatar
Morgan
חבר
Members
Forum Posts: 2498
Member Since:
17/10/10
sp_UserOfflineSmall Offline

כי זה מעניין,

גם אני הרבה פעמים מרגישה לא שייכת.. אצלי זה יותר ברמת התקופה, ברמת החשיבה וכו'.  לא לתרבות, לא לדת ואמונות רווחות... אבל, משום מה , לקרקע כאן אני מרגישה חיבור עז, ברמה כזו שהנשמה שלי מתגעגעת לכאן אפילו שאני כאן... 

אז מעניין אותי אם אתה גם לשטח כאן לא מרגיש חיבור?

no one forgets the truth,they just get better at lying

01/6/13
19:16
Avatar
עידן לוי
אורח
Guests

אני אוהב את האדמה ומעריך אותה, אבל... אין לי חיבור חזק אליה. יש לי חיבור לפה, כי פה זה הבית. אז כן, כשאני בחו"ל אני רוצה הביתה- אבל זה כי אני רוצה הביתה ולא כי אני רוצה לישראל- אם את מבינה? ואולי אני גם טועה.... אי אפשר לדעת באמת עד שאתה לא נמצא פה להמון זמן.

01/6/13
19:17
Avatar
עידן לוי
אורח
Guests

יכול להיות שאני כן מחובר לקרקע פה... אבל אני לא באמת בטוח.

מה שאני בטוח זה שאני לא מחובר לכל השאר חחח.

אבל.. למשל... כעת הנשמה שלי משתוקקת לנופים הרריים, עם המון מים ואזורים קרירים(למרות שאני ממש לא אוהב קור). אז אי אפשר לדעת.

01/6/13
19:23
Avatar
פיקאר
אורח
Guests

מעניין כל העניין הזה.

מקושר ללא ספק לבית 4\אופק סרטן... אולי משהו שגם קשור לשליטי בתים 4 ו-9.

01/6/13
19:24
Avatar
Morgan
חבר
Members
Forum Posts: 2498
Member Since:
17/10/10
sp_UserOfflineSmall Offline

אז יאללה עידני תסע קצת לתקופה.. למה לא?

 

no one forgets the truth,they just get better at lying

01/6/13
21:51
Avatar
Tani
אורח
Guests

אני מאוד מזדהה איתך, לדעתי זה לא קשור לאסטרולוגיה כמו שזה קשור לרמה התפתחותית (אני מעז לומר את זה אפילו שאני חושב שהכל קשור לאסטרולוגיה).

אני מאמין שהמדינה עוד תגיע לגדולות בכל התחומים אבל כרגע היא עדיין אוחזת בהישרדות שמירה קפדנית על דתות עתיקות ובתוקפנות כלפי כל מה ששונה (מתוך השרדות כמובן) - זה בסדר, זה התהליך שהיא צריכה לעבור וכמדינה התהליכים האלו ייקחו הרבה זמן יכול להיות 50 שנה יכול להיות יותר אין לאף אחד מושג כי כולנו חלקים ממש קטנים שמרכיבים את התמונה הגדולה..

גם לי עולים הרבה המחשבות לעזוב.. להעביר את עצמי למקום שיותר מתאים לאישיות שלי.. אני גדי יציב וזה שצריך להילחם כאן על הכל מערער אותי ועוד עם מה אני משיב מלחמה? עם המרס בקשת שלי שמאמין בחופש ושיוויון לכולם שמוציא אותי 'יפה נפש' (ששש.. לא לדבר מילים גסות!) ועוד הרבה קונפליקטים שאני לא מפסיק לשאול את עצמי " דייי נווו לא לחבל להתבזבז ככה?!?!!"

אז זהו.. וחוץ מלהזדהות אני רק יכול להמליץ לך ללכת אחרי הלב שלך ולתת לו להוביל אותך אל האין סוף ומעבר לו

וכדברי הפסוק: "משנה מקום משנה מזל" בהצלחה t-happy 

01/6/13
22:52
Avatar
עידן לוי
אורח
Guests

תודה חברים t-heart

טאני באמת אמרת דברים בצורה שלא ידעתי לבטא.. אז תודה לך.

וג'ס... אני באמת רוצה לטוס איכשהו.. מקווה שהיקום ייתן כמה רעיונות למוחי t-wink

02/6/13
14:05
Avatar
Lee
חבר
Members
Forum Posts: 2105
Member Since:
13/12/12
sp_UserOfflineSmall Offline
 
אני מזדהה מאד עידן.
 
פחות עם העניין של להרגיש יהודי - את זה אני מרגישה מאד - אבל זה רק מסבך: אני מחוברת לעולם היהודי האוניברסלי וההומני - וקשה קצת להגיד שזהו הזרם המוביל כאן בארץ...
 
אבל לא הבנתי: תני, למה אתה חושב שזה לא עניין של אסטרולוגיה? (גם עם מה שאתה כתבת מאד הזדהיתי, אגב.)
לפחות אצלי במפה אפשר מיד לראות את זה:  לצד זה שאני קשתית, אורנוס שליט המפה בצמידות לוונוס לשיטת בית 4 (ו-9 עצמו) - בבית התשיעי.
אני מרגישה בחו"ל בבית. הארץ כאן קצת זרה, בעיקר האנשים. בירושלים אני כן מרגישה בבית, מאד, אבל אני נמצאת כאן בפינה קטנה ומסוימת שבה כולם מהגרים ונושאים איתם תרבויות ושפות זרות.
 
זו לא רק תחושת שייכות, זה שוונוס בבית התשיעי משמח ומכאיב- היא פורחת כשאני טסה. פתאום המאבק ההישרדותי היום-יומי נעלם והכל מתרכך.
 
 
 
מה שקל יחסית הוא שהיום קל יותר מבעבר לבנות חיים שהם קצת פה וקצת שם. יש לזה מחיר אמנם.
אבל, לפחות בחלק מתחומי האמנות, זה אפשרי.
02/6/13
17:12
Avatar
עידן לוי
אורח
Guests

אז לי, אני לא מרגיש יהודי, או למעשה.. לא מרגיש שייך לשום דת. זה לא חלק מהזהות שלי.

02/6/13
17:36
Avatar
Lee
חבר
Members
Forum Posts: 2105
Member Since:
13/12/12
sp_UserOfflineSmall Offline

אצלי הבעיה היא קצת יותר עם הישראליות.

 

אבל טוב, למזלנו אתה חי בתקופה שבה אינך חייב להשתייך לדת.

 

02/6/13
18:05
Avatar
Givguv
אורח
Guests

עידן, מדוע רשמת שאתה מרגיש רע עם זה? (שזה כואב לך). מה רע בלהיות אזרח העולם?

אנחנו גרים במדינה שמרנית (לא, לא יחסית למדינות ערב אלא יחסית למדינות צפון אירופה) וכאן תמיד יש ביקורת אם אתה לא "גבר גבר" לפי המושגים הצבאיים-השוביניסטים-חזיריים, ביקורת אם אתה לא פטריוט שרוף, ביקורת אם אתה לא עושה כסף כמו שצריך, ביקורת אם אתה לא חי בסדר יום כמו שכולם "צריכים" לחיות והיד עוד נטויה (אתה עוד במצב טוב, תאר לך שהיית אישה :D ).. כמו שתני כתב - "יפה נפש" זה אוי ואבוי. המקום היחיד בעולם שבו נפש יפה זו קללה. 

הבעייה כאן היא שהתגמול היום יומי אינו רב. יוקר מחיה, מיסים וכד', שמן הסתם לא צריך לפרט. ואני לא כאן כדי לקטר, אני מנסה לחיות את החיים שלי עם כמה שפחות מעורבות בפוליטיקה וכל השאר ולהיות מאושרת ברדיוס המצומצם שלי. הסיבה שאני עדיין כאן היא שהבית שלי הוא האנשים שאני אוהבת והם כאן בינתיים. למרות שאני לא פוסלת הזדמנות להתעופף אם תקרה אחת בדרכי :) יש מטוסים, הכל נגיש היום. 

לגבי הדת - למה שתהיה חייב להרגיש שייך? בין אם גידלו אותך על מסורת דתית ובין אם לא, אתה לא באמת חייב לאף אחד אמונה. אמונה היא עניין אישי ולא עניינו של אף אחד מלבד עצמך עם עצמך. אצלי תחושת היהדות באה ממקום אחד שהוא הצד של המשפחה שנרצח בשואה. הם נרצחו בגלל שהם היו יהודים. אם הם היו נרצחים בגלל שייכות לדת אחרת, זה היה היינו הך. המקום של גזענות ורצחנות על רקע גזעני הוא נורא ובל יעבור, לכל עם שהוא, לבני אדם באשר הם. נפש יפה שכמותי. ;)

 

אז למה שתרגיש רע עם זה? 

02/6/13
19:40
Avatar
עידן לוי
אורח
Guests

הי גיב, תודה על התשובה המפורטת. 

קודם כל אני חייב לציין משהו לגבי היפה נפש, זה באמת מצחיק אותי, זה משהו שאמרו לי, ואני כזה... "למה זה רע?". בכלל הערכים פה זה לא הערכים שלי- הנאמנות בכל מחיר, המאצ'ויות, "אנחנו אנשים חמים"- ועצבניים וחסרי סובלנות וכו'(אני לא בא פה להכליל, יש פה מלא אנשים נפלאים.. ואתם עדות לכך).

רציתי להסביר אמנם, שכואב לי, לא משום שאני חושב אחרת, אלא מעצם העובדה שאני חושב אחרת אני מרגיש לא שייך, לא אהוד. המשפחה שלי גם לה אין ממש מנטליות ישראלית- אמא שלי בכלל מתפרקת כל יום שהיא חוזר מעבודה(היא עובדת בדואר ואנשים פשוט בזים לעובדי דואר משום מה) בגלל שהיא נחמדה מדי. אבל הקטע של הדת הוא לגמרי עניין אחר. אנחנו לא מסורתיים או משהו, אבל... היהדות נורא חשובה להם, ואני מבין ומכבד את זה, אך יש הרבה דברים שאין לו אוהב בדת וזה כואב לי כי זו המשפחה שלי, לא משום סיבה אחרת. 

בכל אופן יש לי תחושה שאני גם ככה לא אחיה במדינה הזו יותר מדי זמן(גם בגלל התנאים ומה שתיארתי), שליט 1(האני) בבית 9(חו"ל)- לא מספיק הוכחה? חחחח אני צוחק. הלב שלי פשוט צמא למקום אחר, אך עדיין אני רוצה להבין למה דווקא נולדתי פה, מה אני צריך להבין. אומרים שלומדים הכי טוב על נושא מסויים כאשר חווים בדיוק את ההפך ממנו(לדוגמא, ללמוד על אהבה מתוך חוסר אהבה).

תודה לכל הקוראים והמגיבים, אני אוהב אתכם, באמת t-heart

02/6/13
19:44
Avatar
עידן לוי
אורח
Guests

אגב טאני, אהבתי את מה שכתבת לגבי הקטע של ההישרדות. אנחנו באמת מדינה בהישרדות ובהישרדות פועלים כל הפחדים. אך אני מאמין שלא יהיה שלום בחוץ עד שלא יהיה שלום פה. אני מרגיש שבמדינה הזו אנחנו לא סובלים אחד את השני, חוץ מביום העצמאות כמובן. כיאלו כל הקטע של השנאה הפוליטית(שהיא לא ייחודית לישראל, אין ספק) כואב לי. מאז הבחירות אני מרגיש ממש רע, זה נורא השפיע עליי.

02/6/13
21:37
Avatar
Tani
אורח
Guests

אני הכי מסכים איתך שיש עידן. שלום בתוכינו זה הדבר הכי חשוב שאנחנו יכולים להשיג עכשיו, אבל לצערי זה מרגיש לי כאילו אנחנו רחוקים מזה שנות אור.. ההרגשה הכללית שיש בכל מקום שאני הולך אליו זה שתמיד רוצים לדפוק את כולם ושכולנו תמיד נצא פראיירים בסוף.. התמסכנות אין סופית.

ואני תמיד הרגשתי מבורך רק על זה שאני חי.. ואני חי בתחושה חיובית שהכל יסתדר בסוף, אז הנה לך + ו - שיכולים להטריף בנאדם.

לי, אני חושב שזה קשור לרמה התפתחותית יותר מאסטרולוגיה כי אני מאמין שכל התכלית האסטרולוגית שלנו הולכת אחרי משאלות הלב שלנו. 

ה'אני' האסטרולוגי שלי יקבל את התפנית שאני הכי מאמין בה וחפץ בה ע"פ כמה אני מפותח להוביל אותה לשם..

ומצד שני יכול להיות שזה בכלל תלוי אצל כל אחד מה הוא זרק לבית 4 שלו.. t-nee

02/6/13
22:18
Avatar
Phantom
אורח
Guests

יש מישהו שגם רוצה להשאר וחושב שבסה"כ המדינה שלנו לא רעה כלכך? t-confused

 

אישית חושב שמרגש לגור פה, כיהודי, אחרי 2000 שנות גלות. מת שיגלו איזה אב אבות אבותיי שחי כאן.

02/6/13
23:46
Avatar
kafe
חבר
Members
Forum Posts: 1288
Member Since:
28/11/10
sp_UserOfflineSmall Offline

פנטום,

כולנו כאן, עכשיו, דמויות תנ"כיות, מיתולוגיות.

אז מאוד יכול להיות שאבי אבות אבותינו זה אתה עצמך.

או עידן. 

t-silly

 

A woman's gentle heart

Forum Timezone: Asia/Jerusalem
Most Users Ever Online: 1400
Currently Online: Tali mandala
Guest(s) 95
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
ara33: 4038
Morgan: 2498
יגאל: 2262
Lee: 2105
Alin: 1441
kafe: 1288
Member Stats:
Guest Posters: 174
Members: 355
Moderators: 2
Admins: 1
Forum Stats:
Groups: 1
Forums: 1
Topics: 5496
Posts: 57830
Newest Members:
ron adam, Dorin Aloni, Ayellet Ben Ner, naama, Tan, mayna
Moderators: מגי אדם: 13333, alina: 1917
Administrators: אורי אדם: 38
    

Comments are closed.