AAA
Please consider registering
guest
sp_LogInOut Log Insp_Registration Register

Connect with

Register | Lost password?
חיפוש מתקדם
Forum Scope

התאם

Forum Options

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters
sp_Feed Topic RSSsp_TopicIcon
מה בין סקוויר לאופוזישן, בין זוית 90 ל-180?
21/6/14
10:40
מגי אדם
מאשר
Members

Moderators
Forum Posts: 13333
sp_UserOfflineSmall Offline

זוית סקוויר (90) וזוית אופוזישן (180) – שתיהן קרדינליות, שתיהן עוצמתיות, שתיהן דיסהרמוניות. שתיהן מתרחשות בין כוכבים היוצאים משני מזלות שהם בעלי אותה התכונה (קרדינלי/פיקס/משתנה), ולכן בשתיהן יש מן המתח העולה תמיד ממגע בין שניים שיש להם את אותו הכוח. שתיהן מספרות על מיני קשיים ואירועים בחיי האדם, תביעות, דרישות, מאבקים, עימותים, התמודדות, או מה שאסטרולוגים אוהבים לכנות בשפה נקייה "שתיהן מאתגרות".  

מה ההבדלים ביניהן? רבים.

אמנם שתי הזויות מדברות על מאבק. אולם המאבק של סקוויר הוא מול תנאים קיימים – המאבק של אופוזישן הוא מול האחֵר. עם סקוויר משהו בתנאים אליהם נולדתי הוא מגביל, מעורר קשיים או בעיות, דורש יותר מדי. אם אלה תנאים הנובעים מהמקום בו אני חי, הגוף שקיבלתי, התנאים במשפחה, תנאי הלידה – ואם תנאים שעלי לפרוץ דרכם משום השאפתנות שלי והיעדים בהם בחרתי. לעומת זאת עם מולות הקושי נובע מזה שממול, שתמיד מתנגד לי או אני לו. זה שבא ואומר לי שאני או הדרך שלי או הקו שלי או ההתנהגות שלי אמורים להיות כך ולא אחרת – או הצורך שבי לבוא ולהגיד לאחרים את זה.

עם סקוויר התנאים משנים אותי. עם מולות אחרים משנים אותי.

סקוויר מדברת על כיוון, מטרה ויעד, שאיפה למצויינות ולהישגיות – מולות מדברת על צורך להביא משהו חדש, על עימות שבין ישן וחדש. שתיהן מתייחסות לשינוי – בין אם זה שינוי שמתחולל בי, ובין אם זה שינוי שאני רוצה להביא. סקוויר מבקשת לשנות את התנאים הקיימים על מנת שיהיו נכונים יותר, משופרים יותר, עמידים יותר. השינוי שמביא הסקוויר אמור לחזק את הקיים, בסופו של דבר. אבל מולות לא. מולות רוצה לחדש. מולות רוצה לזעזע את הקיים, להפר את האיזון על מנת להביא איזון נכון יותר, מוחלט יותר.

סקוויר רוצה התקדמות. מולות רוצה איזון. סקוויר קשורה בפסיכולוגיה עצמית, הכל בה נובע מנבכי הנפש של היחיד. מולות קשורה בפסיכולוגיה של האחרים הבנת אחרים.

סקוויר פועלת באופן ליניארי, מלמטה כלפי מעלה – מולות פועלת כמו ב'לופ' או 'נדנדה', מעלה ומטה, עלוה וירוד. התקדמות וחידוש, חזרה להתחלה, ושוב פריצה.

בסקוויר יש לך לגיטימציה, נותנים לך תפקיד למלא, דורשים ממך, מכירים ביכולת שלך וחלק מהמאמץ והקושי שהיא מביאה כרוכים בכך שמאמינים בך ורוצים שתמלא תפקיד כזה או אחר. סקוויר זה הבן הבכור. לעומת זאת האופוזישן מחפשת לגיטימציה בכל הלהט שבה. לא רק שלא נותנים לגיטימציה, להיפך. מודיעים לך השכם והערב שזה לא ככה ועליך להפוך שמיים וארץ על מנת להחדיר את הדרך החדשה שלך, את הזרעים החדשים שהבאת. מולות זה הבן הצעיר, ההולך נגד.

צד האור של הסקוויר הוא נחישות, אופי, בגרות, מצויינות נכונות למאמץ. ואילו צד האור של האופוזישן הוא עירנות רוח, מוח צעיר לנצח, פתיחות, תסיסה, התלהבות. סקוויר חזקה בלפתור בעיות. מולות חזקה בלפשר בין הניצים. סקוויר מבינה את המערכות בעולם, מולות מבינה את האחר.

כזויות קרדינליות, שתיהן מעוררות תהליכים. מולות מעוררת בעיות משום שהיא מביאה זרעים חדשים. ואילו הסקוויר דווקא פותרת בעיות. התהליכים שמעוררת סקוויר מיועדים לבנות ולחזק, לאו דווקא לחדש. סקוויר מכבדת את הישן, ומבקשת לחזק אותו. המולות מתעמתת מול הישן, בוחנת אותו, מבקשת לנער אותו.

מולות קשורה בזוגיות, נותנת רמזים עבים לגבי הזוגיות של האדם. כל מולות שהיא שיש במפה תספר לכם משהו על הזוגיות של האדם.

סקוויר קשורה במשפחתיות, נותנת רמזים עבים לגבי תנאי הילדות והמשפחה של האדם. כל סקוויר במפה יספר לכם משהו על המשפחה ותנאי הלידה של האדם.

האורב:

האורב לשתי הזויות הוא 6-7 מעלות, ויש הלוקחים אפילו 8 - וזה בסדר, אבל רק בתנאי שהמזלות מהם הן יוצאות הם מזלות מאותה התכונה (כלומר, שני המזלות הם קרדינלים או פיקסים או משתנים). אם לא, אם הזויות אמנם נוצרות מן המעלות אבל המזלות אינם בעלי אותה תכונה – תורידו את האורב ל 4-5, לא יותר.

(מתוך הפרק 'זויות ארכיטיפיות מהן' בספר החדש)

22/6/14
1:09
רעות
אורח
Guests

מרתק, תודה! עושה חשק לעוד :)

22/6/14
5:53
שירין
אורח
Guests

איזו מתנה מצויינת ליומולדת שלך נתת לנו t-happy

תודה מגי, קראתי ואקרא את זה שוב אחר כך t-flower

22/6/14
9:13
יגאל
חבר
Members
Forum Posts: 2262

תודה מגי, מעשיר, נהניתי לקרוא. 

22/6/14
9:50
ani
אורח
Guests

תודה. מחכים כבר לספר בקוצר רוח

22/6/14
12:21
sphinx
Member
Members
Forum Posts: 416

מעניין. ידעתי על המולות שהיא זווית של עימות, לא ידעתי שהיא מביאה עמה דברים חדשים.

איך יתבטא ההבדל בין סקוויר שמש אורנוס למולות שמש אורנוס במפת הלידה?

הסקוויר יעסוק בגיבוש האישיות העצמאית שאינה נכנעת לתכתיבים או מתאימה לתבניות מוכנות מראש

והמולות תעסוק בלהיות אופוזיציה ניצחית, לקחת את העמדה שכנגד בשביל הויכוח, להיות שונה להכעיס בשביל הזעזוע, 

בשביל שיווצר דיון ער במה שקיים ואם ניתן להחליף אותו במשהו חדש?

22/6/14
12:57
יגאל
חבר
Members

היי אלי

נראה לי שהמולות תדבר על למצוא את הייחוד שלי ביחסים, כל פעם מחדש. לא בתהליך הבנייה הדרגתי, פנימי ולינארי כמו בסקוויר שמש-אורנוס (אותו שנינו חולקים ומכירים היטב) אלא משהו יותר דינמי, יותר מוחצן, יותר מול האחר. כלומר, הנושאים של שמש-אורנוס ביחד יהפכו להיות אישיו בכל מפגש של האדם עם האחר. ייתכן גם, לדעתי, שבסיטואציות מסויימות בעל המולות ימצא את עצמו כשמש מול דמות אחרת שתייצג את אורנוס, או להיפך. 

22/6/14
14:31
Lee
חבר
Members
Forum Posts: 2105

מגי,  תודה. ההבחנה הזאת היא ממש אחת מהיסודות  - ותמיד אני מרגישה שהיא עדיין אינה מחודדת דיה. 

שאלה: איך יתבטא אופוזישן מארס-מרקורי בחוץ? בזוגיות?

כי אני פחות יודעת לזהות את הנוכחות החיצונית ולגמרי מרגישה אותו יושב לי בתוך המוח (וכמה רעש שהוא עושה שם! אוף...)

23/6/14
7:10
מגי אדם
מאשר
Members

Moderators

sphinx אמר
מעניין. ידעתי על המולות שהיא זווית של עימות, לא ידעתי שהיא מביאה עמה דברים חדשים.

איך יתבטא ההבדל בין סקוויר שמש אורנוס למולות שמש אורנוס במפת הלידה?

הסקוויר יעסוק בגיבוש האישיות העצמאית שאינה נכנעת לתכתיבים או מתאימה לתבניות מוכנות מראש

והמולות תעסוק בלהיות אופוזיציה ניצחית, לקחת את העמדה שכנגד בשביל הויכוח, להיות שונה להכעיס בשביל הזעזוע, 

בשביל שיווצר דיון ער במה שקיים ואם ניתן להחליף אותו במשהו חדש?

בדיוק. הסקוויר שמש-אוראנוס הולכת ובונה בהדרגה ובנחישות את דרך הביטוי המיוחדת שלה, הולכת ומתחזקת ומתגבשת בהדרגה. ואילו המולות מתנפצת כל פעם מחדש ומאפשרת לצורה חדשה של העצמי ושל היצירתיות שבה להיוולד. מה שכן, בשתיהן יש לא מעט משברים וטלטולים בחיים...

23/6/14
7:19
מגי אדם
מאשר
Members

Moderators

.

שירין, יגאל, אנני t-love

25/6/14
15:45
AmirNitzan
אורח
Guests

מבין חמשת ההיבטים העיקריים ריבוע הוא ההיבט היחיד המסמל את המרחק בגלגל המזלות בין 2 מזלות ששונים אחד מהשני בכיוון שלהם . כלומר: שהמזל האחד בעל כיוון מוחצן והשני בעל כיוון מופנם. מה שאומנם הופך בריבוע, כפי שנכתב במאמר מסויים באנגלית, את הקשיים ליותר כרוניים מאשר במולות שבה כבר יש לפחות כיוון משותף. וצריך לזכור גם שמולות קשורה בד"כ להימצאות כוכבים ב-2 מזלות קוטביים זה לזה שהם גם בעלי תכונות משותפות רבות ולא רק מנוגדות: למשל גם הגדי וגם הסרטן- לצד ההבדלים ביניהם - שניהם שמרנים, קשורים לעבר ולמסורת, עוסקים בבניית בטחון ונוטים ללקות בבטחון העצמי שלהם. ולגבי ההיבטים ריבוע ומולות כאחד: היבטים אלו מסמלים קבוצת פעילות משותפת.

25/6/14
20:35
מגי אדם
מאשר
Members

Moderators

אמיר שלום.

זוית סקוויר היא תמיד מופנמת, קשורה בעברו של אדם, ולא משנה מאילו מזלות היא יוצאת. ומולות היא תמיד מוחצנת, ולא משנה מאילו מזלות היא יוצאת באותה המפה.

נכון מה שאמרת, שבשטח הסקוויר הטבעית תתרחש מאליה בין מזל מופנם למוחצן, כי ככה הגלגל בנוי - פנימה-חוצה כל הזמן, והסקוויר עוברת דרך שלושה מזלות, אז זה חייב להיות. אבל לא זה מה שנותן לה את האופי שלה או הפרשנות שלה.

ומולות, היוצרת מטבעה ציר (חוצה שישה מזלות), תתרחש בין מזלות ששניהם מוחצנים או שניהם מופנמים, וגם זה לא משנה. עדיין אופייה יהיה תמיד מוחצן ומלא מתח.  

המוחצן והמופנם אינו מתייחס לאופי הפעילות שלהן או להשפעתן בשטח. לשתי הזויות יהיו ביטויים נפשיים פנימיים כמו שיהיו להן ביטויים חיצוניים. הסקוויר תביא הישגים חיצוניים בולטים כמו שתביא לחץ רגשי כוסס, והמולות תביא מתח פנימי וחוסר שביעות רצון עצמי כמו שתביא עימות חיצוני או רעיונות חדשים...

לא זה העניין. העניין הוא הנביעה. מנין נובעת פעילותה של כל זוית.

הסקוויר - נביעתה מתוך הפסיכולוגיה של האדם וממה שיש לו בבטן, ומדברים הקשורים בילדותו, התנאים שעיצבו אותו ואת חייו.  

המולות - נביעתה מתוך מה שאדם פוגש, מתוך השוואה ועימות שהוא מעמת את עצמו עם החוץ, או עימות שהוא מעורר בין הקיים לחדש.  

וברוך הבא בצל קורתנו!! t-flower

בכל מקרה היה מעניין לקרוא מה שהבאת. 

ואתה גם מוזמן בכל לב לבוא לקורס זויות שהבת שלי מתכננת עבורי ביולי-אוגוסט (חמישה מפגשים ארוכים בימי שישי).

אולי יעניין אותך. 

25/6/14
20:58
מגי אדם
מאשר
Members

Moderators

.

ובעצם נכנסתי לאשכול משום ששכחתי לציין עוד הבדל חשוב ביניהן.

אנשי המולות מושפעים מיחס האחרים כלפיהם הרבה יותר משתי הדיסהרמוניות האחרות. יחס מבטל וחוסר אמון כלפי אדם עם 90 או 150 בין, נניח, שמש/ירח/אופק -- לא יסיטו אותו מדרכו והוא יתמיד ויישאר בשלו. לא עידוד ישפיע עליו – מאחר ואין הוא מאמין בו, ולא עיכוב או דחייה ישפיעו עליו, מאחר והוא מצפה להם. אבל אדם עם מולות ביניהם יכול לקום וליפול סביב יחס. תחושת העצמי שלו משתנה בעקבות האמון שהוא מקבל או לא מקבל מהסביבה.

אנשי המולות הם בהחלט כאלה היודעים להרוס לעצמם, אך עם עידוד יפליאו לעשות. 

25/6/14
21:38
מגי אדם
מאשר
Members

Moderators

.

לי, שוב פספסתי את השאלה שלך...surprised

וכן, אופוזישן מרס-מרקורי זו זוית שעושה רעש בראש.

איך היא תשפיע בזוגיות? לא יודעת, צריך לראות מכלול. יכול להיות שיותר מדי אנשים מבחוץ מתערבים לך בה. 

26/6/14
8:56
יגאל
חבר
Members

לי, ייתכן שמערכות יחסים מביאות אותך למצבים שדורשים ממך להוציא מעצמך יותר התנהלות טקטית, או זריזות וקלילות, או אולי מידה של הומור - באופן ששונה מאיך שאת מתנהלת ברגיל? 

26/6/14
9:42
רעות
אורח
Guests

אולי יש צורך לאזן ולשלב בין מחשבות ותקשורת לבין פעולה ביחסים או פעילות משותפת או מסע משותף שמחליטים עליו באופן מודע ומתוך חשיבה והידברות? אם כך כשאין שילוב ואיזון בין השכל למעשה, הבן זוג יכול להיות מעצבן (כמראה לבת זוגתו) בזה שהוא רק מדבר ולא עושה או חסר סבלנות למחשבות ולתקשורת של בת זוגתו...

מה את אומרת?

26/6/14
16:48
Lee
חבר
Members
Forum Posts: 2105

תודה על ההשקעה המשולשת!!

אבל אהממ... לא ממש.

מגי - הזוגיות של דווקא מאד עצמאית. בגלל כל מיני קונסטלציות משפחתיות, רמת המעורבות של הסביבה בחיינו דווקא נמוכה מהמקובל כאן... ולפחות מאד נשלטת על ידי בחירה שלנו. 

יגאל - אולי קצת... אבל... לא, בעצם לא. אולי זה נכון קצת באופן כללי בנוגע למפגש עם אנשים, לפעמים נכנסת לשם קלילות, שיש םער בינה לבין מה שאני חווה בתוכי. ממש לא יותר בזוגיות, אולי להפך. 

ורעות - גם לא. יש הרבה נכון במה שכתבת על הקושי לשלב בין מחשבה ודיבור למעשה  - אבל זה משהו שלי מאז ומעולם ואם הוא נוגע בזוגיות  - הוא נוגע בה בדיוק כפי שהוא נוגע בכל מערך בחיי שמחייב עשייה (ובמיוחד עשייה החורגת מעשייה תאומימית: לחשוב, לדבר, לכתוב, לאסוף מידע). ובקשר לחלק השני - הו לא, לא! t-happy הייתי קמלה ונובלת תוך יומיים. אני זקוקה לאין-סוף סבלנות. שוב נכון - אבל בנוגע אליי בלבד. 

רק להסבר: אני מאד מרגישה את מה שמגי כתבה על המוחצנות של הזווית, על כך שבניגוד לסקוויר, היא מתבטאת בעולם שבחוץ. היא משפיעה מאד על הכתיבה והדיבור ועל אופן הפעולה שלי. נוכחת רגע-רגע. אני רק לא מרגישה איך היא מתבטאת באירועים בחוץ או בזוגיות, אלא חווה אותה כמשהו שיושב לי במוח ומשם מנתב את הכל.

26/6/14
17:08
AmirNitzan
אורח
Guests

תודה רבה מגי. ואם עוסקים בהשוואות בין היבטים, אשאל לגבי צמד ההיבטים שמ"העבר ההרמוני של המתרס": האם לדעתך ההבדל בין משולש ומשושה הוא בעוצמת ההצלחה -"חזקה מאד" מול "סתם" חזקה - לדוגמא ציון 95 במבחן ("טוב מאד, מצויין")  מול 80 ("טוב", אך לא מאד). או שגם במשושה אפשר להגיע להצלחה מאד חזקה, ורק נדרשים יותר מאמצים?

26/6/14
17:32
Givguv
אורח
Guests

סוף סוף הגעתי לקרוא את זה! תודה מגי! starstarstar

יש לי כמה שאלות:

1) האם מולות של מארס-פלוטו (המולות הכי מדוייקת במפה שלי) תראה על כך שכל פעם שאני דוחפת, יוזמת, מתאמצת וכד' הסביבה משתנה? או אולי מנסה לשלוט במאמצים שלי?

2) איזה תכונות תתן המולות מארס-פלוטו לאדם עצמו? (יכולת להשתנות? לדחוף פרוייקטים? או דווקא להיפך.. להתקל תמיד בהתנגדות, לא להצליח לסיים?)

3) האם הכוכב הכבד מייצד את החוץ והמהיר יותר את הפעולה שלנו?

4) האם המולות כירון-אורנוס שנמצאת בהרבה מאוד מפות, מעבר לחדשנות, יכולה להראות על מצב שבו אדם שכשנמצא במקום פגוע ורגיש התגובה שהוא יקבל מאנשים חיצוניים תהיה קרירות או התנהגות לא צפויה? (מצב נפוץ כמעט כמו המולות). מה יהיה ההבדל בין מולות לסקוויר של שני הבלתי צפויים האלה?

תודה רבה t-happy 

26/6/14
18:01
מגי אדם
מאשר
Members

Moderators

AmirNitzan אמר
תודה רבה מגי. ואם עוסקים בהשוואות בין היבטים, אשאל לגבי צמד ההיבטים שמ"העבר ההרמוני של המתרס": האם לדעתך ההבדל בין משולש ומשושה הוא בעוצמת ההצלחה -"חזקה מאד" מול "סתם" חזקה - לדוגמא ציון 95 במבחן ("טוב מאד, מצויין")  מול 80 ("טוב", אך לא מאד). או שגם במשושה אפשר להגיע להצלחה מאד חזקה, ורק נדרשים יותר מאמצים?

היי שוב אמיר

ההבדל בין שתי זויות אלו איננו בעוצמה כי אם באופי. 

בשתיהן יש מטעם של הגנה, כן, אבל זוהי הגנה שונה. הסקסטייל פותחת לך דרכים בחברה, עוזרת לך ליצור את הקשרים הנכונים, עושה אותך פופולרי, מקובל, מה שאתה מביא מתקבל בצורה טובה בסביבה. והיא מאפשרת לך לצאת מכל מצב מביך בפיקחות וקסם אישי והבנה נכונה של מה שמסביבך.  

הטריין לא עושה את אלה, אבל היא מעניקה לך אמון וביטחון. איתה אתה יוצא מדברים בזכות אינטואיציה, מזל, חוש טוב ואופטימיות, והרבה מאד אמון.  

עם הסקסטייל יש לך היכולת להתאים את עצמך לסביבה, לקלוט את הגל החדש וכך להתקדם ולהצליח.

ואילו עם הטריין יש לך היכולת לגרום לסביבה להתאים את עצמה לאיך, וכך להתקדם.  

בראשונה יש הרבה שכל, בשנייה הרבה אינטואיציה. ושתיהן יצירתיות, כל אחת בדרך אחרת.   

Forum Timezone: Asia/Jerusalem
Most Users Ever Online: 1400
Currently Online: קשת
Guest(s) 76
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
ara33: 4038
Morgan: 2498
יגאל: 2262
Lee: 2105
Alin: 1441