AAA
Please consider registering
guest
sp_LogInOut Log Insp_Registration Register

Connect with

Register | Lost password?
חיפוש מתקדם
Forum Scope

התאם

Forum Options

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters
sp_Feed Topic RSSsp_TopicIcon
ירח ב8 - למה הוא ממדר את אמא שלו?
31/12/11
20:23
Jam_Alive
Member
Members
Forum Posts: 211
sp_UserOfflineSmall Offline

Givguv אומר:

אוף, מה קרה לפורום שהוא לא שולח הודעות? כתבתי אחת מושקעת….cry יאללה, לשחזר מהזכרון…

ג'אם,

התשובה לכל אחת מהשאלות שכתבת היא "תתמודד!".

כן, אני בעד ישיר ופשוט. (7 כוכבים ביוזמה + דרקונים). יש לי מארס-ירח בטלה כשמארס ב-8 וירח על סף 9 (ממה שרשום בספר של מגי ירח ב9 מתאים ביותר וירח ב-8 לא במיוחד. אבל יש מולות של פלוטו לצמד, אז כמה דברים כן מתאימים, וגם 3 פלנטות בסרטן עושות את שלהן = הגנות רגשיות). בתור ירח כ"כ אש אני בעד הישירות, וללכת ולעשות ולא לחכות עד שאחרים יעשו בשבילך.

עדיפות יושרה ופשטות על פחד וחשדנות. ותמיד כשנוהגים ביושרה יותר קל להתמודד עם ההשלכות, כי זה בא ממקום שלם. 8happy

כל זה עם סייג אחד – יש דברים שעדיף לחכות עד שיבשילו ולא מתאים ישר ללכת ולקחת. וגם, לפעמים צריך לתת לאנשים את הספייס שלהם ולא לפנות ישר רק בגלל שמרגישים חוסר או צורך.

היי גיבגוב,

וכן, מתמודדים!

ניסיתי לפשט את זה מזווית הראיה הבסיסית, של אחד שחווה את הסיטואציה כ"כ הרבה פעמים והלך סביב הנושא הזה אין ספור פעמים, ניסיתי אין ספור גישות, בסוף בחרתי ללכת ולפעול בכוח… דבר שנוגד את תפיסת העולם שלי וגרם לאין ספור רגעים מביכים, היו המון אופסים, כשזה לא תמיד עוזר כשאומרים לך תתמודד. ולא נותנים לך את הכלים הראויים, זה יכול להחזיר אותך יותר אחורה, במיוחד עם יש בך רגשי נחיתות קלים. אז בעיני, לכל מי שאומר "להתמודד" זורק מילה ומסיר אחריות, אני אומר… נסו לחיות בנעליו של המופנם רגשית לרגע – לא בטוח שתעבור לה דקה ולא תתחרטו על זה t-silly

היום אני מאמץ גישה קצת שונה, אני פועל אחרת, אני פועל ממקום סבלני, לומד אנשים ומזהה סיטואציות, פועל ממקום של אדמה יציבה ובטוחה יותר ויודע "לנצל" רגעים של פתיחות לטובתי ולהעביר מסרים קטנים ופשוטים יותר מבלי להסתבך במקומות בהם אני מתקשה מידי ובכל זאת לחשוף טפח מעולמי הפנימי, אמנם עדיין יש מקום לשיפור, אך בהשוואה לימים אחרים אני רואה בזה הישג יחסי קטן.   

עוד דבר גיבגוב,

קשה לשפוט יושרה... אנשים, אנשים חשדנים(מהכירותי את עצמי), מאמינים ביושרה ופשטות... אך הם נוטים להאמין שכולם מנסים למרוח אותם, אז למה להם להישאר פגיעים וחשופים מול רוב שקרן,סלפן ומניפולטיבי. במקרה שלי, אני פשוט משתדל לא להסגיר יותר מידי אך אני לא מסבן אנשים להנאתי(למרות שלשקר אני יודע - מרקורי תאומים, אופק קשת), עונה בקצרה ולא מתמקח עם הקהל עויין מידי או חסר סבלנות. אני כן מאמין ביושרה,אמת וצדק באמת ובתמים, אך במקום בו אני נמצא אם אתחיל עכשיו לומר רק את דעתי האמיתית הישירה והבלתי אמצעית על כל נושא, אני לא אגיע ל-1.1.2012t-nee, שנאמר "החיים קודמים לכול", שבוע טוב.

"ככל שאני לומד יותר, אני מבין כמה מעט אני יודע"

31/12/11
21:00
Givguv
אורח
Guests

וואוו ג'אם הלכת קצת רחוק…

ראשית, יושרה הנה יושר פנימי. היא לא אומרת שצריך להגיד הכל תמיד אלא לפעול ולדבר את מה שבפנים. מה שבפנים הוא שבחוץ. ואני מאמינה מהיכרותינו הוירטואלית שאתה יודע במה מדובר 8happy

רוצה להגיב רק לחלק קטן שרשמת כאן:

…היו המון אופסים, כשזה לא תמיד עוזר כשאומרים לך תתמודד. ולא נותנים לך את הכלים הראויים, זה יכול להחזיר אותך יותר אחורה, במיוחד עם יש בך רגשי נחיתות קלים. אז בעיני, לכל מי שאומר "להתמודד" זורק מילה ומסיר אחריות, אני אומר… נסו לחיות בנעליו של המופנם רגשית לרגע – לא בטוח שתעבור לה דקה ולא תתחרטו על זה t-silly.

אני לא אתחיל בתחרות מי יותר מופנם או למי יותר קשה  t-wink  אבל הדגשתי בציטוט שלך כמה מילים – מי זה אומרים ומי זה נותנים? מי בדיוק אמור לתת לך כלים? אם אתה מדבר על אחריות, אז הנה, כאן יש לקחת אותה. אם לא נתנו, לומדים לבד. כמו שכתבת, היום אתה נוהג אחרת מאתמול. זה כל העניין. בחיים לא תמיד "נותנים", אלא לומדים כי אין ברירה. והאמת, זה חלק מהיופי של העניין, עם כל הכאב והקושי t-flower8happy

31/12/11
21:32
Jam_Alive
Member
Members

כן גיבגוב יקירה t-happy,

אני יודע שאת יודעת שאני יודע(קיבלת סחרחורת wink, אני בטח קיבלת מלכתוב את זה) יושרה מהי. יושרה נמדדת(לצערי) ביחס מאוד מסויים, שכולל לדאבוני דברים בהם אני  לא מצטיין, כמו קונסיסטניטיות של אלמנט כזה או אחר ביחס שלך כלפי אנשים, לדוגמא(אם תרצי): אני לא מחייך כל הזמן כלפי אנשים, יש שיראו בזה צביעות כשאדם מחייך גם כשרע לו(אני רואה מעבר מחפש עמוק יותר), אך הרוב בסביבתי מצפים שאמרח את פני כל הזמן בחיוך, אחרת אתה טיפש שלא מבין באמת שיש לך את כל הסיבות בעולם לחייך(באמת?), מעשה שבעיניהם משדר חוסר אמינות ומעין חוסר יושרה, לכי תביני? כאילו להם מעולם לא היה מצב רוח רע או יום קשה. יש אינספור אלמנטים ששונים בין חברה לחברה ומדדים כאלה ואחרים לאותו מושג, בהם הם מודדים האם אדם הוא "כזה" או "אחר", לא אנהג באופן "אתנוצנטרי" וחלילה אתנשא מעל חברה כזו או אחרת והמדד שלה ל"יושרה", זה היתרון בלהיחשף למגוון דעות וצורות חשיבה והחיסרון בבילבול שזה יוצר.

תחרות? את יודעת שאני לא ממש בקטע תחרותי, יותר בעניין שת"פ smile וברצינות, "אומרים" – הכוונה לסביבה ממנה אתה מגיע, אם נפשט: משפחה,חברים,קרובים ורחוקים, התובנות שיש היום, זה לא מה שהיה אתמול… להבדיל מאחד שמזלזל במסע שהוא עובר, כסרטן עם זיכרון טוב(את יודעת כמוני על מה מדובר 8happy), אני יודע להעריך את שעברתי כדי להגיע למקום שבו אני נמצא כעת, לא מקום מושלם, אבל טוב בהרבה ממה שהיה, ככה מבלי להמעיט בכברת הדרך שנחצתה לה עד שהגעתי הלום.  אין ספק שלומדים, אני "טאליב"(תלמיד בערבית) של החיים, אבל נודה ביושרה אמיתית, "זה לא נעים להיות בתוך הקושי, עד שהוא הופך לקושי בדיעבד" ציטוט שלי, כל הזכויות שמורות, חחח… שוב שבוע טוב.

31/12/11
21:50
שירין
אורח
Guests

שבוע טוב ג'אם,

לדעתי יש רק משהו אחד חשוב להיות קונסיסטנטי בו ביחס שלך לאנשים וזה להיות אמיתי.

כל האנשים יודעים לזהות זיופים ואף אחד לא ממש אוהב את זה. גם כאלו שעושים את עצמם שכן. אם אתה אמיתי לעצמך, בסך הכל יעריכו אותך יותר על זה.

וכן, זה תרגול אינסופי של חיים שלמים על איך להיות אמיתי לעצמך בלי לפגוע באחר. איך כן להגיד את כל הדברים שלי בצורה שבה האחר יוכל לקבל אותה. איך לדייק את עצמי עוד ועוד. כולנו במסע הזה.

31/12/11
21:58
שירין
אורח
Guests

Jam_Alive אומר:

היי שיירין,

שבוע טוב (-:

נתרגם את זה לשפת הירח, אם אפשר? מילת המפתח היא "אם". נעשה שימוש בפלטפורמה של המשפטים שהעלית.

בתרגום חופשי:

מתגעגע למישהו? – תתקשר - ואם הוא לא מוכן לקבל את השיחה?
רוצה להפגש עם מישהו? – תקבע - ואם קבעת וקיבלת סירוב?
רוצה להיות מובן? – תסביר - ואם ההסבר לא ייתקבל או תתקל בקושי ללתרגמו למילים?

יש לך שאלה? – תשאל - ואם השאלה לא תהיה רלוונטית או מטופשת בעיני הסובבים?
לא אוהב משהו? – תגיד את זה - ואם חוסר האהבה שלי לא ייתקבל בברכה וייגרור תגובות נזעמות.
אוהב משהו? – תצהיר את זה - ואם בגלל האהבה שלי למשהו מוגדר יתייגו אותי כמשהו שאני לא?
רוצה משהו? – תבקש את זה - ואם בגלל הרצונות שלי ארגיש שמסתכלים עליי כאחד עם עיניים גדולות או TOO NEEDY(נזקק מידי).
אוהב מישהו? – תגיד לו - ואם בגלל זה אקבל דחייה(וזה כואב).

"אף אחד לא יודע מה קורה לך במוח…..
עדיף להביע מאשר לצפות….
את ה'לא' כבר יש לך. קח את הסיכון לקל את ה'כן'!
יש לנו רק חיים אחד.
תשמור את זה פשוט t-bigsmile"

זה הפחד הגדול לטעמי ברעיון, זה אולי לא ריאלי(מי יודע?), אבל אולי באמת מישהו יודע מה כן עובר לך במוח(או אי שם בפנים)... הלוואי וזה היה כל כך פשוט. 

חבר טוב לי אמר לי פעם: שימי לב שכל מה שאת עושה מוּנע מהרצונות והתקוות שלך ולא מהפחדים שלך.

אני מעבירה לך את העצה הטובה הזאת בחינם t-love

31/12/11
22:00
Jam_Alive
Member
Members

כן שיירין,

אין ספק שלהיות אמיתי הוא דבר נעלה, אבל הרושם שלי שלא כמוך, אנשים לא תמיד יודעים לזהות את האמיתי או המזויף לצורך העניין, לכן הם דורשים קונסיסטנטיות, זה בא מעולמי הפרטי, לכן אני יכול לדוש על איך דברים צריכים להיות, אבל למעשה אני נתקל גם בדברים שלא תואמים את הרצוי האישי שלי(שלנו) אלה המצוי שמתאים לכל קבוצה בנפרד.

31/12/11
22:05
Jam_Alive
Member
Members

חבר טוב לי אמר לי פעם: שימי לב שכל מה שאת עושה מוּנע מהרצונות והתקוות שלך ולא מהפחדים שלך.

אני מעבירה לך את העצה הטובה הזאת בחינם t-love

תודה שייריןt-flower, מקבל כל טיפ או עצה טובה בחפץ לב.

במקרה הזה אני מכיר את המשפט הנ"ל,  אני יכול גם לאמץ אותו לחיקי אך לדאבוני משום מה לא כל משפט חודר אליי עמוק ללב, אני אדם שחי את חייו ללא מנטרות או קלישאות, אבל תמיד מוכן ללמוד מהם, לכן תודתי הכנה תהיה לכל אחד שיהיה מוכן לפנות את זמנו ולתת לי קצת מעולמו הפרטי ובכך להחכים אותי, שוב תודה t-happy.

01/1/12
2:25
ara33
חבר
Members
Forum Posts: 4038

JAM

לא קראתי את השרשור מחוסר זמן

תראה הונוס שלך צמודה לכירון ,נפטון על האופק , כן, אתה חש לא מובן לסביבה מה גם שאתה רגיש ברמות

וקיים קונפליקט גדול בין הראיה והחשיבה הלוגית שלך לבין הרגש

אגב הירח ממש על גבול 9 ומעניין עם אתה בוחר בחלוקת בתים לפי קוח היכן הירח ממוקם

ואגב אתה סובל מאלרגיות?

מה שבטוח שתעשה אחלה קריירה

01/1/12
10:38
Jam_Alive
Member
Members

תודה ארהt-happy,

וחוץ מזה שתהיה אחלה שנה לכולנו.

כן, אין ספק שקיים קונפליקט בין השכל לבין הרגש אצלי, כמו שאני שכלתן שמעבד מידע במהירות ככה אני יכול גם להרגיש באימפקט גדול כל דבר, אבל לרוב בוחר ללכת עם השכל, כי ברגש לפעמים זה פשוט כואב יותר מידי. לגבי אלרגיות? רק עכשיו סבלתי מסינוסיטיס ובעונות מעבר אני מנוזל רצח. אולי נעשה פעם מפה לפי שיטת קוח… בנתיים אני זורם עם מה שעולה ראשון באסטרו. קריירה? כרגע זה נראה קצת רחוק, אבל אני מאמין שכל דבר בזמנו, שוב תודה ארהt-flower.

01/1/12
22:28
שירין
אורח
Guests

אני רוצה להחזיר את הטופיק הזה למקורות smile ויש משהו שעדיין לא ברור לי עד הסוף.

• למה הירח ב8 מרגיש שאם רואים את הרגשות שלו זו חדירה לפרטיות?
  • למה זה מפחיד אותו?
  • מה הוא מרגיש שיכול לקרות אם הוא ייפתח?
  • ולמה דוקא להפתח לאמא זה הכי גרוע?
01/1/12
23:47
ara33
חבר
Members

שירין

אולי בגלל שהירח זה קודם כל איך שאנו חווים את אמא שלנו באינסטינקט הבסיסי ביותר

ומכיבן שבית שמונה מבטא בין היתר את הצורך שלנו בשליטה אז ירח במיקום כזה יחווה את אימו בתור אחת שחודרת לפרטיות שלנו ויוצרת איתנו מאבקי כוח סמויים ותת הכרתיים שאנו מפנימים וזו תכונה שנהיית חלק מאיתנו

עקרב מרגיש שאם יחשוף את רגשותיו יחשוף גם את חולשותיו וזה אכן גם נכון אז הוא יעדיף לשמור אות הרגשות שלו לעצמו אלא אם כן יחליט אחרת כי יבטח רגשית

ירח ב-8 בעל הבטים חיוביים כשיחוש מוגן ואהוב יחשוף את רגשותיו ויחסו לאימו יהיה רגשי ובוטח

מה את אומרת? הגיוני?

01/1/12
23:54
Jam_Alive
Member
Members

היי שירין,

אם נלך לעולמי האישי, פרקטית חדירה לפרטיות היא נושא רגיש אצלי, לא משנה מי השואל בד"כ.

לגבי האמא? בעיניי אימי מצטיירת עבורי כאחת שעושה את הדברים רק משום שהטייטל שלה כ"אמא" מחייב וכשהיא לא מצליחה להתמודד עם הבעיה(במקרה שלי לפחות) היא פשוט נהיית שיפוטית(בעיניי רוחי לפחות) ואני? אני לא מעוניין בשופטים, מבקרים, חוקרים או אנשים שבאו לגלות את עולמי הריגשי כאילו היו כריסטופר קולמבוס של העולם הפנימי, אני בסה"כ מבקש תמיכה והקשבה שלא ירחיקו אותי מלדבר… אני מתקשה מאוד לדבר על מה שקורה שם בפנים ולא אין אני אדם בעל נטיות פסיכוטיות או אדם בעייתי, אבל כשאומרים לך כל כך הרבה פעמים(כילד) שמה שאתה חושב בפנים הוא לא רלוונטי ואתה חייב לשנות גישה(אני מניח שזה אחד מעיקרי הבעיות בירח הזה), אני שואל כמה, אבל באמת כמה זה יעודד אותך לשתף מישהו על מה שעובר עלייך בפנים? 

02/1/12
0:06
ara33
חבר
Members

JAM

אצליך זה קשור לירח שהוא בבתולה לא לשמונה

02/1/12
0:21
Jam_Alive
Member
Members

תודה ארה,

למרות שאני חושב שיש השפעה דואלית של הבית והירח בבתולה, בכל אופן...

02/1/12
8:42
ara33
חבר
Members

אוי המפה  שלך נעלמה

רק אתה מכיר את הרגשות שלך כדי לשייך לבית ומזל....

נזכרתי שכרון שליט הירח אצלך צמוד לונוס אז יתכן שיש אזה אכזבה ופצע שקשור ליחס של אמא אליך ושלך לאמא?

שמשליך עצמו על זוגיות לדוגמא?

וJAM שמתי לב שאתה כותב "אצלי הכל בסדר" או " אין לי נטיות פסיכוטיות"

זה נראה קצת כמו המגננה הרגשית שאתה מדבר עליה?

ברור שאתה לא פסיכוטי

02/1/12
10:21
Jam_Alive
Member
Members

ara33 אומר:

אוי המפה  שלך נעלמה

רק אתה מכיר את הרגשות שלך כדי לשייך לבית ומזל....

נזכרתי שכרון שליט הירח אצלך צמוד לונוס אז יתכן שיש אזה אכזבה ופצע שקשור ליחס של אמא אליך ושלך לאמא?

שמשליך עצמו על זוגיות לדוגמא?

וJAM שמתי לב שאתה כותב "אצלי הכל בסדר" או " אין לי נטיות פסיכוטיות"

זה נראה קצת כמו המגננה הרגשית שאתה מדבר עליה?

ברור שאתה לא פסיכוטי

כן... אז אם כבר לדבר על ירח בבית8, נדבר על שלי.

אהממ... זוגיות? אל תשכחי גם קשת ותאומים שצצים להם במפה, קשה להתחייב בנוסף לכל. (-: 

02/1/12
12:33
ara33
חבר
Members

שירין?

02/1/12
16:15
Givguv
אורח
Guests

כן, ההודעה של שירין פתע נעלמה.

אני זוכרת ששירין שאלה שוב למה בעצם הירח בבית 8 מרגיש שחשיפת רגשות היא מסוכנת לו.

לדעתי גם סרטן וגם עקרב, ויכול להיות שגם הדגים – מזלות המים שהרגש אצלם חזק וגואה, כולם רגישים. לכן הסרטן מקים מגננות וחומות והעקרב גועש ורועש מבפנים ומחזיק קרירות אדישה ושליטה עצמית חזקה. (לגבי הדגים אני לא בטוחה, אולי זה פשוט בריחה והתחמקות).

הסיבה היא שעולם הרגש שהוא הבסיס שלהם כ"כ גדול וחזק, וכידוע מים הם לא הדבר היציב ביותר (הירח נחשב כגורם הבלתי יציב ביותר במפה) – שכל פגיעה, שינוי ואפילו נגיעה ברגש יכולה לנענע, לעשות גלים או סופה או לערער לגמרי את היציב העכשווי. ולכן הזהירות והחשדנות. אצל המים, כל פגיעה היא קיומית, כי הרגש הוא מה שמקיים אותם. ההליך ההישרדותי שלהם הן המגננות שעוזרות להשיג איזון ויציבות.

כך לדעתי :)

02/1/12
17:10
שירין
אורח
Guests

אמא זה אמור להיות המקום שבו האדם מרגיש הכי מחובק ובטוח. לא?

ארה, אהבתי את מה שכתבת על המיקום בשמונה ושליטה. וכנראה שזה נכון, כי האנשים שאני מכירה שיש להם ירח בשמונה מרגישים שאמא שלהם מנסה לשלוט בהם בזה שהיא יודעת את הרגשות שלהם. הם אומרים את זה שהרגשות שלהם מענינים אותה בשביל להשיג משהו. כנראה שהם מדברים על כוח. וגם אף פעם לא לגמרי ברור שם מי לא מרפה. האמא או הילד.

וגבגוב, גם אֶת מה שאַתְ כתבת על המיים אהבתי. כן, מים מים... בלגן אחד גדול smile

02/1/12
18:01
Givguv
אורח
Guests

כן כן… t-nee

כשירו של הילד רובי (למי שזוכר) "מים מים":

Forum Timezone: Asia/Jerusalem
Most Users Ever Online: 1400
Currently Online: NocheBlanca, Doris, shemesh, Dorin Aloni
Guest(s) 86