Topic RSS18:05
08/3/11
Offlineגם אני אהבתי את מה שרשמה גבגוב (-:...
ושוב חזרה לנושא האמא שהעלית שירין, זה יותר עניין של שליטה שיכול להיות מרחיק את הילד מהאמא.
נדמה זאת לאדם, שמרגיש שלא מבינים אותו אך בכוח מנסים למצוא אצלו משהו וזאת בכדי לשמור אותו תחת שליטה, הרי הוא לא באמת ייתקשר? אז לפחות תהיה לנו היכולת לרסן אותו - ילד מרגיש כשלא באמת רוצים להבין אותו אלא סתם מנסים לשלוט במצב.
"ככל שאני לומד יותר, אני מבין כמה מעט אני יודע"
20:09
קשה לי לראות את ההתנהגות הזו בעצמי, או לבדל את זה רק לירח בעקרב שלי
אבל אני יכולה להבין למה זה קורה. אמא - מייצגת דמות קרובה, כזו שאמורה להשאר שם זמן רב ולא לעזוב,
ובית 8 עטוף במים כבדים ועמוקים, שגם למחזיק בהם קשה להתמודד איתם...
עצם הידיעה של להחשף ולתת למישהו מבחוץ לנסות (מעט) להבין ולהתמודד עם הסערה שבפנים,
ועוד מישהו כל כך קרוב, שיתכן ולא יצליח לעמוד בתפקיד הזה... לא מתקבלת על הדעת כמעט.
להכיל בתוכך משהו שאתה לא רוצה להוציא החוצה כדי לא להכשיל את הסביבה שלך באי עמידה בעומק הדברים...
זה לא סתם מישהי - זאת אמא. הפחד מפגיעה עמוקה מעצם חוסר הבנה, פגיעה שיהיה קשה לתקן...
16:10
09/9/11
Offlineהיי,
יש לי ירח בבתולה וממש הזדהתי עם כל מה שנכתב..
מעניין דווקא יש הרבה דמיון בין ירח בעקרב לירח בבתולה כנראה.
זה דומה רק לא במובן של הטלטלות הרגשיות האלה והקרבה העזה לאם (אין ממש אהבה/שנאה חזקה ומטלטלת נפש כמו בירח עקרב)
יותר במובן של להסתיר מידע מהאם והמשפחה כי יפגעו בי/ישתמשו בזה לרעה, יכנסו לי יותר מידי לנפש..
האם חודרנית ועוקצנית כלפי, יודעת עלי יותר ממה שהייתי רוצה שהיא תדע ולכן בא מנגנון ההסתרה
טוב נו לפחות אצלי לא יודעת, ראיתי צורך לשתף בזה
10:24
07/4/11
Offlineמייר נסט
טוב אז זו הזדמנות לימודית בשבילנו
יש לך ירח בשלוש ובבתולה שזה ירח ערני ולא מאוד רגוע יש לך תחושה שאימך נכנסת לכל פרט ופרט,
ואולי חטטנית וביקורתית אבל לא מספיק רגשית איתך? חשוב גם לבדוק הבטים (מאתגרים ומקלים)
לאחרונה למדתי משהו מהותי בקשר לירח
אצלי הוא בשמונה , בדגים, בדקאנט עקרב כשהשליט שלו בעקרב בארבע
אז זה לא שאמא שלי היתה עקרבית כלפיי עם רגשות עזים אלא הרגשות שלי הקיצוניים הם שגרמו לטלטלות ביני ובינה
14:17
09/9/11
Offlineהיי ארה
כן צודקת לגבי שהיא חטטנית וכ"ו, אבל לא יודעת יש בזה משהו עקרבי גם בחטטנות הזאת, זה להיכנס לנשמה קצת, והאמת יש דמיון בין ארכיטיפ בתולה לעקרב אז אולי הם מורגשים דומה
במקרה שלי זה בסקסטייל לפלוטו אני מניחה שזה מעצים את העניין אבל זאת דווקא זווית חיובית
ואת צודקת לגבי זה שהירח זה לא איך שאמא שלנו באמת, זה איך שאנחנו סופגים אותה,
הרי זה ברור שאם יש אחים/אחיות לאותה אם לא לכולם יש את אותו הירח עם אותם ההיבטים
מעניין אם אנחנו בעצם משליכים את הנפש הפנימית שלנו (הירח) על האם והיא כתוצאה מגיבה ככה
דווקא ביחס לירח בעקרב או בית 8 תמיד הרגשתי שיש בזה משהו שנכפה על הילד
1 Guest(s)
Log In
Register